Välkommen till kursen Handelsrättslig översiktskurs 15 hp
På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!
På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!
Kursnamn | Handelsrättslig översiktskurs 15 hp |
Kurskod | JU200A |
Anmälningskod | 21308 |
Ansvarig akademi | Akademin för utbildning och ekonomi |
Kursansvarig lärare | Candice Ståhl E-post: candice.stahl@hig.se |
Kursadministration | Eva Persson E-post: studentsupport@hig.se |
För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".
Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.
Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.
Period för kursregistrering: 2021-01-04--2021-01-17
Jag heter Candice Ståhl och är kursansvarig för kursen.
Kursen kommer med anledning av rådande pandemi att ges kombinerat på distans och campus då vi inte får har större studentgrupper än 50 personer åt gången samlade.
Inför introduktionstillfället som enbart kommer att hållas via zoom, skickar jag ut en länk som du ska logga in på för att kunna delta. Vid det tillfället kommer jag att informera om kursens upplägg.
Från hösten 2020 har högskolan i Gävle övergått från blackboard till Canvas. När du har blivit registrerad på kursen kommer du automatiskt att läggas in som student i Canvas. Observera att det kan ta upp till 24 timmar efter registreringen innan inloggningen börjar fungera. Ni registrerar er på kursen via Ladok.
När du har loggat in kan du ta del av Canvas guider för hur lärplattformen fungerar. Det går också att ladda ned Canvas student app så kan du lättare använda lärplattformen på din mobil. Webbläsarna Google Chrome och Mozilla Firefox ska i första hand användas för att Canvas ska fungera.
Det material som vi lägger ut ligger under moduler på kurssidan. Under modulen information finner du kursens studiehandledning och det är viktigt att du läser igenom den så fort du är inlagd i Canvas. Material kommer läggas ut löpande under kursens gång. Mellan undervisningstillfällena kommer jag att kommunicera med hela gruppen via anslag i Canvas.
Till alla undervisningstillfällen ska du ta med dig lagboken och den kurslitteratur som behandlas vid undervisningstillfället. Vi behandlar gällande rätt och du ska helst ha årets lagbok. Köper du en äldre lagbok ansvarar du själv för uppdatering genom att hämta nyare lagstiftning på ”JUNO”. Obs! 2021 års upplaga finns att köpa först från mitten eller slutet av januari så fram till dess kan ni hämta lagtext från JUNO.
Det är av största vikt att du inför kursstarten har införskaffat all kurslitteratur inklusive lagboken. Du kommer att märka att kursen är massiv och att det går fort fram från första dagen, så det gäller att omgående börja studera litteraturen.
Schema finns tillgängligt på hig:s hemsida. Observera dock att det är ett preliminärt schema och det kan eventuellt komma att ändras! Undervisningsformer på kursen är föreläsningar, gruppövningar och seminarier. Examinerande moment är en inlämningsuppgift, seminarier och skriftlig tentamen.
Med anledning av Covid-19 kommer undervisningen ske via campus och zoom parallellt. Ni kommer att vara indelade i två större grupper (A och B). Det kommer att framgå av schema när respektive grupp ska delta på campus alternativ via zoom.
Jag vill göra en reservation för att undervisning kan behövas ges helt på distans via zoom
Med vänlig hälsning
Candice Ståhl mfl
På kursen använder vi Canvas och delvis Zoom.
Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Om du missar att anmäla dig får du endast skriva tentamen i mån av plats.
Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.
Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.
Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.
Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.
Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.
Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.
Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.
På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.
KONTAKTA OSS
Högskolan i Gävle
801 76 Gävle
026 - 64 85 00
Följ oss i sociala medier