Sök

Välkommen till kursen Grundläggande rättskunskap i socialt arbete 7,5hp (distans)

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok 18 april -- 1 maj

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 18-22.

Information om kursen

Kurskod

JUG002

Anmälningskod

21303, 21305, 21307, 21313 och 21314

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Namn: Candice Ståhl
E-post: Candice.Stahl@hig.se
Telefon: +4626648756

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursens upplägg

Undervisningen består av föreläsningar och seminarier.
Examinationsformer är skriftlig tentamen, seminarier och inlämningsuppgifter.


Välkomstbrev

Hjärtligt välkommen till vårterminens kurs ”Grundläggande rättskunskap i socialt arbete”. Jag heter Candice Ståhl och är kursansvarig.

Inför kursens start vill jag ge dig viktig förhandsinformation om kursen.

Den undervisning som erbjuds under kursen kommer att bestå av föreläsningar, seminarier och inlämningsuppgifter. Innebörden av dessa undervisningsformer beskrivs i studiehandledningen som ni hittar i Canvas. Då det är många seminarier så är det svårt att kombinera arbete med kursen eftersom du måste närvara och delta vid dessa.

Det är mycket viktigt att du läser studiehandledningen som kommer att läggas ut i Canvas senast två veckor före kursstart.
Till alla undervisningstillfällen ska du ta med dig lagboken och den kurslitteratur som behandlas vid undervisningstillfället. Vi behandlar gällande rätt och du ska helst ha årets lagbok. Köper du en äldre lagbok ansvarar du själv för uppdatering genom att hämta nyare lagstiftning på ”JUNO”. Hur detta går till informerar jag om vid första kurstillfället.

Det är av största vikt att du inför kursstarten har införskaffat all kurslitteratur inklusive lagboken. Du kommer att märka att kursen är massiv och att det går fort fram från första dagen, så det gäller att omgående börja studera litteraturen. Schema finns tillgängligt på hig:s hemsida fyra veckor före kursstart. Observera dock att det är ett preliminärt schema och det kan eventuellt komma att ändras!
Vid första tillfället kommer jag börja med att presentera kursens upplägg och då utgår jag ifrån att ni har läst studiehandledningen.

Med vänlig hälsning
Candice Ståhl med flera


Kommunikationssätt
Kommunikation kommer ske via anslag från oss lärare i Canvas. Ni kan kommunicera med oss via mejl alternativt kontakta oss via telefon.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-04-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)