Sök

Välkommen till kursen Algebra och geometri, distans 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 35-44.

Kursnamn

Algebra och geometri

Kurskod

MAG031

Anmälningskod

18200, 18201

Ansvarig akademi

Akademin för Teknik och miljö

Kursansvarig lärare

Patrik Harrysson

E-post: patrik.harrysson@hig.se

Tel: 026-648704

Kursadministration

Elin Knutson

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti - 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Kurslitteratur

  • Kursens schema: Kursen är webbaserad och har inget schema.
Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen startar den 30 augusti. Mer information om kursen hittar du i lärplattformen Canvas. Examinationsmoment är skriftlig tentamen och datorlaboration. Observera att kursen kanske inte är tillgänglig i Canvas innan kursstarten den 30 augusti.

Kommunikationssätt

Kursen använder Canvas som kommunikationsplattform. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Du ser din kurs i Canvas senast dagen efter att du registrerat dig i Ladok.

Information om Canvas hittar du här.

Övrig information


Som förberedelse för inledande matematikkurser erbjuder vi en del introduktionsmaterial som du kan arbeta med innan kursstart. Du kan (bör) förstås också vara beredd att plocka fram dina gymnasieböcker!

På högskolan brukar vi inte använda miniräknare på våra matematikkurser, så se till att öva utan sådan.

1. Då studierna på HiG innehåller en hel del matematik, speciellt de första året, så är det bra att vara väl förberedd. Vi håller på att utveckla en sida med repetitionsuppgifter och diagnostiskt prov som borde vara uppe i mitten av juli.

Du kan få tillgång till denna sida via https://hig.instructure.com/enroll/66E6WT

Då studierna på HiG innehåller en hel del matematik, speciellt de första året, så är det bra att vara väl förberedd. Vi håller på att utveckla en sida med repetitionsuppgifter och diagnostiskt prov som borde vara uppe i mitten av juli.

Du kan få tillgång till denna sida via https://hig.instructure.com/enroll/66E6WT

2. Kurslitteraturen är "Algebra och Geometri" av Vretblad och Ekstig. Ni bör ha den vid kursstart. Lämpligt repetitionsmaterial därifrån är kap 0, speciellt uppgifterna 0.2, 0.4, 0.6, 0.7, 0.12, 0.31 och 0.33ab.

3. Uppgifter i Canvas/WebWork. Ca den 15 augusti, när du är antagen till kursen, kan du enrollera i Canvas på kursen
"Förkunskaper i matematik för nya högskolestudenter", länk: https://lms.hig.se/webapps/blackboard/execute/launcher?type=Course&id=_10118_1&url=
Gå in i kursen och klicka fliken "Studieuppgifter" . Där hittar du "Testuppgifter". Detta är en länk till en plattform som heter "WebWork". Du ser en lista av problem som är självrättande. Öva på dessa problem, gärna flera gånger, så att du får upp hastigheten vid lösandet, så att allt fler detaljer går automatiskt.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Elin Knutson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)