Sök

Välkommen till kursen Algebra och geometri, distans 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 15 och 28 augusti.

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

MAG031 18244

Kursperiod och studietakt

Kursen ges på halvfart under vecka 35-44

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Kursen är webbaserad och har inget schema

Kursansvarig lärare

Olof Bergvall
olof.bergvall@hig.se
026-648273

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursen använder Canvas som kommunikationsplattform - mer information kring kursen presenteras av kursansvarig lärare i samband med kursstart. Observera att kursen kanske inte är tillgänglig i Canvas innan kursstarten. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok så skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta cirka 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i Canvas, då kan du logga in och se din kurs.

Information om Canvas hittar du här.

Examinationsmoment är skriftlig tentamen och datorlaboration.

Som förberedelse för inledande matematikkurser erbjuder vi en del introduktionsmaterial som du kan arbeta med innan kursstart. Du kan (bör) förstås också vara beredd att plocka fram dina gymnasieböcker!

På högskolan brukar vi inte använda miniräknare på våra matematikkurser, så se till att öva utan sådan.

1. Då studierna på HiG innehåller en hel del matematik, speciellt de första året, så är det bra att vara väl förberedd. Vi håller på att utveckla en sida med repetitionsuppgifter och diagnostiskt prov som borde vara uppe i mitten av juli.

Du kan få tillgång till denna sida via https://hig.instructure.com/enroll/66E6WT

2. Kurslitteraturen är "Algebra och Geometri" av Vretblad och Ekstig. Ni bör ha den vid kursstart. Lämpligt repetitionsmaterial därifrån är kap 0, speciellt uppgifterna 0.2, 0.4, 0.6, 0.7, 0.12, 0.31 och 0.33ab.


Kursen ges av akademin för teknik och miljö

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Elin Knutson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-08-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)