Sök

Välkommen till kursen Medie- och kommunikationsvetenskap 91-120 , 30 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 35-02.

Kursnamn

Medie- och kommunikationsvetenskap 91-120

Kurskod

HME01D

Anmälningskod

12609

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Anna Edin

E-post: anna.edin@hig.se

Tfn: 073 - 273 36 06

Kursadministration

Monika Karlsson

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti – 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till MKV:s magisterkurs, hösten 2021!

Kursen börjar den 1/9. Schema och instruktioner kommer att läggas ut på Canvas i anslutning till kursstart (moment 1). Undervisningen kommer att ske via Zoom. Kursen är i första hand forskningsförberedande, men den passar också bra för dig som vill få fördjupade kunskaper i ämnet medie- och kommunikationsvetenskapens teorier, metoder och studieobjekt för att därigenom stärka dina odds på en framtida arbetsmarknad.

Moment 1: Seminarieserie, aktuella forskningsinriktningar 7,5 hp
Momentet utgörs av en serie seminarier på vilka vi behandlar centrala problemområden utifrån aktuell forskning. Både medieteoretiska frågor och metodfrågor diskuteras. I fokus står teman som medialiserad politik, offentlighet och demokrati. Ni kommer att få uppgifter kopplade till kurslitteraturen inför varje seminarium.

Moment 2: Teoretisk fördjupning 7,5 hp
I fokus för den här kursen, som liksom föregående kurs är en seminarieserie, står mediernas sociala och kulturella kontexter samt frågor om representation och konstruktion. Ni kommer att få uppgifter kopplade till kurslitteraturen inför varje seminarium.

Moment 3: Uppsats 15 hp
På uppsatsmomentet ska ni genomföra ett självständigt forskningsarbete. Ämne och problem väljs i samråd med handledare. Tre handledningstillfällen ingår.
Kommunikationen på kursen sker huvudsakligen via mejl och/eller Canvas.

Logga in via Canvas

Kommunikationssätt

Undervisningen kommer att ske via Zoom.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Monika Karlsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)