Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Mediesamhälle och mediekultur 7,5 hp, distans

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok: 14–27 augusti.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

MKG006–12607

Kursperiod och studietakt

Vecka 35–44 (halvfart)

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Mathias Sylwan mathias.sylwan@hig.se

Anna Edin anna.edin@hig.se

073 2733606

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


I kursen ges en generell och övergripande introduktion till mediernas och den medierade kommunikationens roller, funktioner och villkor i samhället och kulturen både utifrån ett nutida och historiskt perspektiv. Här studeras centrala teorier och begrepp om medier och medierad kommunikation, med utgångspunkt i såväl kulturteoretisk som samhällsvetenskaplig tradition och i relation både medieproduktion och medieanvändning. I fokus står även journalistik, propaganda och opinionsbildning samt medier och representation.

Kursen består av föreläsningar och seminarier och avslutas med individuell skriftlig examinationsuppgift.

Kommunikationssätt

Kommunikationen inom kursen sker i första hand via plattformen Canvas. Här läggs information ut av kursens lärare och det är här man som student laddar upp sina skriftliga uppgifter. Kom ihåg att regelbundet logga in i Canvas så att man inte missar viktig information. Undervisningen sker via zoom på kvällstid preliminärt kl. 17-19 och föreläsningarna är inte förinspelade.

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Monika Karlsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-06-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)