Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Medie- och kommunikationsvetenskap, praktik, 15 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok: 23 oktober–5 november.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

MKG500 12600

Kursperiod och studietakt

Vecka 45–02 (helfart )

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Karin Lövgren
karin.lovgren@hig.se
026-648222

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Varmt välkommen till praktikkursen för kommunikatörsstudenter.

Du hittar all information om kursen på en öppen Canvassida genom länken https://hig.instructure.com/enroll/GWWBDN. Länken kommer att bytas till en annan då registrering inför kursen öppnat och då kommer enbart du som sökt, blivit antagen och registrerat dig ha tillgång till Canvassidan.

Kursen går under moment 3 och fyra av terminen, 6 november 2023 till 14 januari 2024.

Du ska själv hitta din praktikplats och meddela kursansvarig i god tid innan kursen börjar, se vidare anvisningar på kursens Canvassida.

På följande länk finns information om samverkan genom att ta emot praktikanter från kommunikatörsprogrammet: https://www.hig.se/Ext/Sv/Samverkan/Samarbeta-med-studenter/Praktik-for-Kommunikationsprogrammet.html. Här finns bra information som du kan använda som underlag då du söker praktikplats.

Du kommer att vara på din praktikplats, på samma tider som gäller för andra på arbetsplatsen där du gör praktik. Utöver kommunikatörsuppdragen du planerar och genomför i samråd med din handledare på praktikplatsen, skriver du texter som ingår i examinationen. Du deltar också i minst ett seminarium på högskolan.

Du gör praktik under tio veckor, och skriver under tiden två loggböcker, och ett PM samt deltar i ett slutseminarium då lärdomar och erfarenheter från praktiken presenteras och diskuteras.

Kommunikationssätt
Vi kommunicerar genom Canvas, håll dig uppdatera där.
Du kan också nå kursansvarig via mejl.

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Frida Wikegård Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-06-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)