Sök

Välkommen till kursen Medie- och kommunikationsvetenskap, praktik, 15 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 24 oktober – 6 november.

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

MKG500 12609

Kursperiod och studietakt

Vecka 45-02 (helfart )

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa kursens schema

Kursansvarig lärare

Karin Lövgren
karin.lovgren@hig.se
026-648222

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursen innebär praktik som kommunikatör. Studenten ska själv söka och få en praktikplats. Praktikplats samt handledare meddelas kursansvarig senast under september månad.

Studenterna ska vara närvarande på arbetsplatsen på samma sätt som andra anställda. De ska praktisera som kommunikatörer. De ska ha möjlighet till handledning - det vill säga kunna stämma av frågor och funderingar, med handledaren. Syftet med praktiken är att få prova på yrket studenten utbildar sig till. Handledare kommer att bjudas in till en informationsträff på Högskolan alternativt digitalt.

Kursen redovisas i form av loggböcker, PM samt presentation på ett slutseminarium. Dessa äger rum på Campus.

Alla studenter är försäkrade under praktiken. Däremot har inte högskolan medel att finansiera utrustning eller kostnader för eventuella resor i tjänsten.

Kommunikationssätt


Kommunikation sker via Högskolans lärplattform: Canvas.

Ni har redan nu tillgång till Canvassidan. Ta del av den, här finns råd och tips om att söka praktikplats, liksom annonser för möjliga praktikplatser att söka. Jag lägger fortlöpande ut uppdateringar om kursen där.

Varmt välkomna till kursen!

Karin Lövgren, kursansvarig

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Publicerad av: Monika Karlsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-06-27
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)