Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Farmakologi och sjukdomslära - förskrivningsrätt, 15 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 11–24 december.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

MVA306 14407 inom program, 14405 fristående

Kursperiod och studietakt

Vecka 52–41 (helfart)

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Jenny Riddarström
jenny.riddarstrom@hig.se
026-64 85 92

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursens upplägg
Välkommen till kursen MVA306 Farmakologi och Sjukdomslära – Förskrivningsrätt 15hp.

Kursen samläses med studenter i specialistsjuksköterskeutbildningen - inriktning distriktssköterska och består av två delar. Det 1 utgör 4,5 hp av totalt 15 hp. Kurstiden för del 1 (3 veckor) är vecka 52, 2023 till vecka 02, 2024.
Del 2 (7 veckor) kommer att gå under kommande hösttermin 2024 och startar vecka 35.

Den första delen innehåller allmän farmakologi där även läkemedelsbehandling av äldre, barn, ammande och gravida ingår samt författningar, receptskrivning och läkemedelsräkning.

Undervisningen består av föreläsningar, seminarier och examinationer. Vissa föreläsningar erbjuds i inspelad form medan andra sker live. Obligatoriska delar är de som är examinerande vilket i denna kurs är seminarier. Det kommer framgå i schemat när dessa tillfällen är. Utöver seminarier och föreläsningar kommer det erbjudas tillfällen att tillsammans med lärare träna läkemedelsräkning.
Examination av kursens del 1 sker i form av skriftliga individuella tentamina i allmän farmakologi samt läkemedelsräkning.

Kommunikationssätt
Lärplattformen Canvas används som ett kommunikationsverktyg mellan lärare och studenter. Här kommer du finna allt kursinnehåll och övrig information om kursen. Kontaktmöjlighet mellan lärare och student men även mellan studenter finns också på plattformen. Möjlighet finns också att nå lärare direkt via e-post och telefon.

Kursen ges av Akademin för hälsa och arbetsliv

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Frida Wikegård Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-06-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)