Sök

Välkommen till kursen Farmakologi och sjukdomslära - förskrivningsrätt, 15 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 52-41

Information om kursen

Kursnamn

Farmakologi och sjukdomslära - förskrivningsrätt

Kurskod

MVA306

Anmälningskod

14402

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Malin Söderberg
E-post: malin.soderberg@hig.se
Telefon: +4626648273 

Namn: Monique Toratti Lindgren

E-post: monique.toratti.lindgren@hig.se 

Telefon: 026-648954

Kursadministration

Namn: Lena Hjelm
E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 13 December– 26 December

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

 

Kursen består av två delar på sammanlagt 10 veckor (15hp). Dessa två delar är fördelade på olika terminer. Del 1 går sista tre veckorna i termin 1 (HT21), och del 2 går de första sju veckorna i termin 3 (HT22). Del 1 innehåller läkemedelsräkning samt allmän farmakologi och receptskrivning. Del 2 innehåller sjukdomslära och specifik farmakologi med förskrivningsrätt.
I kursen varvas föreläsningar, workshop och seminarier. En stor del av undervisningen sker genom självstudier och bearbetande av
studieuppgifter individuellt och/eller i grupp. Föreläsningar kan ges både live på campus, via zoom eller i inspelat format. Seminarier kommer att ges både live och via zoom.
Kursens lärandemål examineras genom obligatoriska examinerande seminarier, individuella tentamina samt skriftliga uppgifter. Kursbetyg ges när hela kursen är genomförd och ges utifrån en sammanvägning av de olika examinationerna, i en sjugradig betygsskala A, B, C, D, E, Fx, F.
Mer information om kursen vid kursstart samt via lärplattformen canvas.

Kommunikationssätt

Kommunikationen i kursen sker främst via canvas och med mejl till lärare. Zoom, som är ett digitalt verktyg kan också komma att användas. Vid föreläsningar och seminarier ges också tillfälle för kontakt med lärarna. Kursansvariga och examinatorer nås säkrast via e-post.


Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)