Sök

Välkommen till kursen Folksjukdomar, omvårdnad och folkhälsoarbete bland vuxna och äldre inom distriktssköterskans ansvarsområde, 22,5hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 14–27 augusti.

För att behålla din plats på kursen måste du registrera dig på din kurs i tid. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

OMA030 14302

Kursperiod och studietakt

Kursen ges på helfart under vecka 35-51

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Fanny Svartling
fanny.svartling@hig.se
026-648197

Malin Söderberg
malin.soderberg@hig.se 
026-645030Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursen är på 22,5 hp. Den innehåller både campusbaserad undervisning samt verksamhetsförlagd utbildning (VFU).  

Kursens lärandemål examineras genom obligatoriska seminarier, två individuella tentamina, godkänd VFU samt individuella skriftliga uppgifter.  
Kursbetyg ges när hela kursen är genomförd och ges utifrån en sammanvägning av de olika examinationerna, i en sjugradig betygsskala A, B, C, D, E, Fx, F.
Mer information om kursen finns vid kursstart samt på canvas.

Kommunikationen i kursen sker främst via canvas och med mejl till lärare. Zoom, som är ett digitalt verktyg kan också komma att användas.  Vid föreläsningar och seminarier ges också tillfälle för kontakt med lärarna. Kursansvariga och examinatorer nås säkrast via e-post.

Kursen ges av Akademin för hälsa och arbetsliv

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-04-24
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)