Sök

Välkommen till kursen Omvårdnad med inriktning mot pre- och postoperativ vård 7,5hp

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 35-44.

Information om kursen

Kursnamn

Omvårdnad med inriktning mot pre- och postoperativ vård

Kurskod

OMA007

Anmälningskod

14300

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Irene Hylander
E-post: Irene.Hylander@hig.se
Telefon: +4626645019  

Kursadministration

Namn:
E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti- 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

litteraturlista

  • Kursens schema finner du i Canvas
Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Programupprop
Programinformation och upprop hålls måndagen den 30 augusti kl.14-16 via Zoom.
I samband med uppropet får du en kort presentation av ditt program. Du informeras även om praktiska detaljer inför dina studier hos oss. Välkommen!
Zoomlänk: https://hig-se.zoom.us/j/69576484930

Programinformation från din utbildningsledare
Utbildningen är på avancerad nivå, vilket innebär att du fördjupar dina kunskaper från grundnivå och utvecklar kunskaper om den professionella omvårdnaden inom pre- och postoperativ vård. Utbildningen omfattar 7,5 hp varav omvårdnad 30% och medicinsk vetenskap 70%.
Programmet ges som campusutbildning och på halvfart. I utbildningen ingår fältstudier som är förlagd till hela Gävleborgs län samt enligt ök. till annan ort.
Övrigt
Förbered er gärna med att repetera fysiologi inför kommande undervisning, vill du redan nu så använd kursboken: Bartholomew, E.F., Martini, F., & Nath, J.L. (red.) Fundamentals of Anatomy & Physiology. San Francisco: Benjamin Cummings
Utifrån rådande pandemin planeras kursintroduktion att genomföras via Zoom, och vi rekommenderar att du förbereder dig genom att ladda ner den tjänsten i förväg.
Om du inte kan närvara på uppropet måste du i förväg kontakta programadministrationen på e-post studentsupport@hig.se. Uteblir du utan att ha meddelat Högskolan mister du din utbildningsplats.

Kommunikationssätt

Utifrån rådande pandemin planeras kursintroduktion att genomföras via Zoom, och vi rekommenderar att du förbereder dig genom att ladda ner den tjänsten i förväg.
Kommunikation under kursens gång sker i huvudsak via lärplattformen Canvas som används vid HiG. Undervisningen anpassas utifrån rådande restriktioner med anledning av pågående pandemin och kan komma att justeras vid behov.
Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)