Sök

Välkommen till kursen Folksjukdomar och långvariga sjukdomstillstånd ur ett vårdande och medicinskt perspektiv, 22,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 39-02.

Information om kursen

Kursnamn

Folksjukdomar och långvariga sjukdomstillstånd ur ett vårdande och medicinskt perspektiv

Kurskod

OMU104

Anmälningskod

14362

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Maria Radeskog
E-post: Maria.Radeskog@hig.se
Telefon: 026648860


Namn: Malin Söderberg
E-post: mansog@hig.se
Telefon:+4626645030

Kursadministration

Namn: Angelica Selin
E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 13 september - 26 september

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Kurslitteratur

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Obligatorisk närvaro gäller vid seminarier, paneldiskussioner, klinisk utbildning i form av fältstudie, samt metodövningar. Föreläsningarna är inte obligatoriska men rekommenderas eftersom de erbjuder ett bra tillfälle att fördjupa sig i ämnet och en möjlighet att kunna ha en dialog med läraren. Kursen har examinerade moment i form av två individuella tentamen, seminarier, fältstudie, paneldiskussioner samt metodövningar. En del av föreläsningarna kommer att vara inspelade samt en del av seminarierna kan ev. ske via zoom.

Kommunikationssätt

Kommunikationen med kursledningen och övriga lärare sker främst via kursportalen Canvas. Lärarna kan även nås via mejl. Ev. kommer viss del av undervisningen att ges via zoom.

 

Från och med höstterminen 2020 ersätter Canvas den nuvarande lärplattformen Blackboard. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta upp till 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas.

Logga in i Canvas


Övrig information
Om du har behov av pedagogisk stöd på grund av funktionsnedsättning måste du ansöka om pedagogisk stöd i god tid innan kursen börjas. Skicka din ansökan till examinatorerna för kursen. Anna Hoffsten ahf@hig.se och Annika Nilsson ans@hig.se. Annsofi Wigert är också kursansvarig för

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)