Sök

Välkommen till kursen Pediatrik, pediatrisk omvårdnad, sexuell och reproduktiv hälsa samt farmakologi 7,5hp

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 34-38

Kursnamn

Pediatrik, pediatrisk omvårdnad, sexuell och reproduktiv hälsa samt farmakologi

Kurskod

MVU103

Anmälningskod

 14410

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Monique Toratti Lindgren
E-post: monique.toratti.lindgren@hig.se
Telefon: 026648954


Namn: Sarah Karlsson

E-post: sahkan@hig.se

Telefon: +4626645024


Kursadministration

Namn: Angelica Selin
E-post: studentsupport@hig.se

 

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 9 augusti – 22 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Kurslitteratur

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen består av fyra separata områden; pediatrik inkluderad pediatrisk omvårdnad, sexuell och reproduktiv hälsa, farmakologi samt läkemedelsräkning. Varje område inleds med en introduktionsföreläsning som kan ske live på campus eller som inspelade föreläsning. De inspelade föreläsningarna finns tillgängliga på lärplattformen Canvas under kursens gång. Föreläsningarna i pediatrik inkluderad pediatrisk omvårdnad, sexuell och reproduktiv hälsa samt farmakologi följs upp av halvdagsseminarium. Avseende läkemedelsräkning erbjuds lärarledda träningstillfällen.
Kursen slutexamineras med fyra skriftliga individuella examinationer.

Övrig information
Utförlig information om kursen finns på Canvas

Kommunikationssätt

Kommunikationen i kursen sker via Canvas och live eller digitalt mötesrum - Zoom vid seminarier. Kursansvarig och examinator nås säkrast via e-post.

Från och med höstterminen 2020 ersätter Canvas den nuvarande lärplattformen Blackboard. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta upp till 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas.

Logga in i Canvas

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Angelica Selin Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)