Sök

Välkommen till kursen Utveckling, lärande och specialpedagogik, Ämneslärarprogrammet 7,5 hp

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 3 januari - 16 januari

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 03-07.

Information om kursen

Kurskod

UKG316

Anmälningskod

23112

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Namn: Liya Kalinnikova Magnusson
E-post: Liya.Kalinnikova@hig.se
Telefon: 026-64 87 61

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursens upplägg

Välkommen till denna orienterande grundkurs i specialpedagogik som omfattar 7,5 hp.
Kursen pågår mellan v. 3 .t.o.m. v.7
Undervisningen är planerad att genomföras på distans
Datum, tider och zoomlänkar kommer att finnas tillgängligt när schemat publiceras på Kronox v. 50 och i Studiehandledningen på Canvas under kursnamn, smärre förändringar kan eventuellt ske därefter (tre veckor förre kursstart).
Kursen startar tisdagen den 18 januari i klockan 9-12 på Campus och via Zoom https://hig-se.zoom.us/my/liakaa Från klockan 13.00-15.30 föreläsning, då kommer vi att använda oss av en annan Zoom-adress eftersom kursen kommer att samläsas med en annan studentgrupp.
I denna kurs kommer vi att arbeta med frågor som rör hinder och möjligheter för elevers lärande, begrepp som specialpedagogiska behov, specialpedagogiska resurser, inkluderande undervisningsmiljö, anpassning av undervisningsmiljö- och metoder, elevers hälsa med aspekt på kultur i skol/klassrumsorganisationen. Vi skall också utveckla djupare förståelse för grundläggande begrepp om barns rättigheter genom integration och segregation ur ett inkluderande samhällsperspektiv. Undervisnings- och lärandeprocessen kommer att organiseras genom föreläsningar och varvas med seminarier och grupparbeten. I kursen finns ett antal examinerande lärarledda seminarier och en examinerande gruppuppgift bestående av planering av ett fall. I slutet av kursen kommer ett enskilt examinerande arbete att skrivas.

Kommunikationssätt
Vid kommunikation med lärare i kursen används företrädelsevis Campus, E-post, och vid behov Zoom. För mer information och inlämningar används Studiehandledningen på Canvas.

Övrig information
Kursen är en helfartskurs vilket innebär att du som student förväntas lägga 40 timmar i veckan på dina studier.

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Jenny Jansson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-12-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)