Välkommen till kursen Bild i skolan 30 hp

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 04–23.
Kursnamn

Bild i skolan

Kurskod

BPG301

Anmälningskod

23102

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Johannes Ramö Streith

E-post: Johannes.Ramo.Streith@hig.se

Tel: 026-64 81 47

Kursadministration

Ellen Clavebro/Sanna Maria Vesterinen

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 13 - 19 januari

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg

Kursupplägg

Hej och varmt välkommen till kursen ”Bild i skolan”!
Vi startar kursen måndagen den 20 januari kl. 9:00 – 11:30 i sal 33:303 här på Högskolan i Gävle. Då kommer vi att ha en kursintroduktion där vi presenterar de olika momenten i kursen och ha en genomgång av studiehandledningen samt genomförda en workshop.
Kursen ”Bild i skolan” innehåller gestaltande processinriktat och estetiskt arbete i bild där olika tekniker, material samt teoretiska perspektiv relevanta för bildämnet i grundskolan behandlas. Kursen behandlar så väl ämnesspecifik som ämnesintegrerad verksamhet med fokus på estetiska lärprocesser. Under momenten praktiseras, diskuteras och problematiseras bland annat visuell kultur, digitala tekniker och bedömning av bildskapande arbete i grundskolan.
Kursen är indelad i fyra moment; Gestaltande praktiskt bildarbete, Digitala metoder, Visuell kultur och bedömning av bildskapande arbete samt Elevers estetiska lärprocesser – ett bildprojekt. I momenten ingår praktiska och teoretiska uppgifter. Undervisningen kommer att bestå av workshops, föreläsningar, seminarier, enskilda uppgifter och grupparbeten. Varje arbetspass är obligatoriskt, vilket innebär att du måste deltaga aktivt på lektionerna i det praktiska arbetet för att bli examinerad. Examinerande textuppgifter ingår i kursen. I studiehandledningen framgår kursmål, betygskriterier, såväl processkriterier som kriterier för skrivuppgifter, samt inlämningsdatum.
Då vi arbetar mycket praktiskt med olika material och tekniker i momenten tar vi ut en materialavgift på 400 kronor. Ni kommer att få ett inbetalningskort under terminen.

Lärare på kursen är:
Ingela Fernström, inafem@hig.se
Johannes Ramö Streith, josrah@hig.se
Yvonne Lindh, yvelih@hig.se
Vakant

Kommunikationssätt

Information om kursen kommer i första hand ges via Blackboard. På Blackboard lämnar du också in dina skriftliga kursuppgifter. Här kan även kommentarer till uppgifter finnas.
Vill du få tag i kursansvarig eller andra lärare rekommenderar vi mejlen. Frågor som rör enskilda moment ställs till respektive lärare medan kursansvariga svarar på frågor om kursen som helhet.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Ellen Clavebro Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2019-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)