Välkommen till kursen Kulturmöten i förskolan 15 hp (campus)

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 08–17.
Kursnamn

Kulturmöten i förskolan - Campus

Kurskod

UKG527

Anmälningskod

23110

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare


Kia Kimhag

E-post: kia.kimhag@hig.se

Tel: 026-64 86 43

Kursadministration

Jenny Jansson

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 8 februari - 21 februari

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg

Kursupplägg

Kursstart sker med en inspelad kursstart och därefter med en träff via Zoom tisdag den 1 mars kl 9.00 länk för träffen kommer ligga utlagd på canvas. Föreläsningar kommer finnas inspelade på Canvas och om möjligt även kunna ske på plats samt ett examinerande seminarium på plats eller via zoom under vecka 10. Efter VFU har ni dels en uppföljning av VFU samt ett redovisningstillfälle (enligt schema) vilka är obligatoriska. Information för kursen finner ni på Canvas.
I kursen kommer ni ha en teoretisk del samt en längre VFU period (v.10-16). Innehållet kommer ha ett stort fokus kring förskolans kultur utifrån olika perspektiv. I kursen kommer ni ha en uppgift med ett examinerande seminarium, VFU uppgifter och en uppgift med obligatorisk redovisning. Du kommer få viss tid per vecka under din VFU för att kunna genomföra dina VFU uppgifter.
Var vänlig kontakta din LLU att du kommer måndag vecka 10 samt att du delger din LLU den information som finns tillgängligt på Canvas.
Viktigt att ni ser över informationen om VFU (HIG om VFU) före kursstarten.

Vänliga hälsningar önskar lärarlaget
Kia Kimhag

Kommunikationssätt

Kommunikationen i kursen sker till en början i första hand via Zoom och inlagda filmer på Canvas. Öppet Zoom för frågor kommer att finnas under vecka 10. Under VFU kommer öppet Zoom finnas för frågor både för LLU och för dig som student. Då vi avvaktar folkhälsomyndighetens rekommendationer är det oklart hur vi kan genomföra VFU besök. Om detta inte är möjligt sker besöken via Zoom.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Jenny Jansson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-01-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)