Välkommen till kursen Allmän psykologi 30 hp (distans) 

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 03/2021–02/2022.
Kursnamn

Allmän psykologi

Kurskod

PSG016

Anmälningskod

25309

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Linda Ytterholm
E-post: linda.ytterholm@hig.se
Tel: 026-64 50 92

Kursadministration

Marie Åhrman
E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 4 januari - 17 januari

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg

Kursupplägg

Kursen bedrivs som en distanskurs på halvfart och har vanligtvis fyra kursträffar på plats i Gävle.
Kursen är uppdelad i fyra delmoment och kursträffarna ges i anslutning till varje delmoments start. Under vårterminen kommer dock kursträffarna enbart att ske digitalt via Zoom. Första kursträffen sker lördag 23 januari kl.10.00 (Zoomlänk presenteras på lärplattformen Canvas). De fyra delmomenten har olika examinationsformer som presenteras i examinationsportföljer vid respektive momentstart. Ett fåtal webbföreläsningar kommer att ske live under kursen, men i övrigt kommer inspelade föreläsningar att presenteras enligt schema i respektive examinationsportfölj.

Kommunikationssätt

Kursplattformen Canvas används för kommunikation. Webbföreläsningar via Zoom och Kaltura kommer att förekomma under kursen och länkar till föreläsningarna kommer att publiceras på kursplattformen Canvas.

Övrig information

Många frågor vid kursstart brukar beröra en av kursböckerna (Psychology, themes and variations av Wayne Weiten) som finns i flera olika upplagor. Den upplaga som anges i kursplanen är den senaste internationella upplagan (9th edition), men det finns en nyare version (10th edition) som har ett amerikanskt perspektiv vid exemplifieringar. Båda dessa fungerar dock att använda i kursen. Kapitelindelningarna skiljer sig mellan upplagorna, men detta kommer att klargöras i varje delmoment i kursen.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Marie Åhrman Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-12-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)