Sök

Välkommen till kursen Allmän psykologi 30 hp (distans) 

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 3 januari - 16 januari

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 03/2022-02/2023.

Information om kursen

Kurskod

PSG016

Anmälningskod

HIG-25310

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

se information under kursens upplägg

Kursansvarig lärare

Namn: Linda Ytterholm
E-post: linda.ytterholm@hig.se
Telefon: 02-645092

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursens upplägg

Kursen bedrivs som en distanskurs på halvfart och har fyra kursträffar live. Kursen är uppdelad i fyra delmoment och kursträffarna ges i anslutning till varje delmoments start. Under vårterminen kommer dock kursträffarna enbart att ske digitalt via Zoom. Första kursträffen sker lördag 22 januari kl.10.00 (Zoomlänk presenteras på lärplattformen Canvas). De fyra delmomenten har olika examinationsformer och dessa presenteras i examinationsportföljer vid respektive moments start. Ett fåtal webbföreläsningar kommer att ske live under kursen, men i övrigt kommer inspelade föreläsningar att presenteras enligt schema i respektive examinationsportfölj.

Många frågor vid kursstart brukar beröra en av kursböckerna (Psychology, themes and variations av Wayne Weiten) som finns i flera olika upplagor. Den nyaste upplagan är den elfte upplagan (11th edition), men det är även möjligt att använda upplaga nio (9th edition) eller tio (10th edition). Det ni ska undvika är det som benämns ”briefer version”. Kapitelindelningarna skiljer sig mellan upplagorna, men detta kommer att klargöras i varje delmoment i kursen.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Marie Åhrman Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)