Välkommen till kursen Allmän psykologi B 30 hp (distans)

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 04/2020-02/2021
Kursnamn

Allmän psykologi B

Kurskod

PSG302

Anmälningskod

23510

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Lars Eriksson
E-post: lars.eriksson@hig.se
Tel: 026-64 85 62

Kursadministration

Marie Åhrman
E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 13 januari - 19 januari

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

  Litteraturlista

  • Kursen har inget schema. Se kursupplägg för mer information.
  Kursupplägg

  Kursupplägg och kommunikationssätt

  Hej!
  Välkommen till denna kurs i psykologi som är på halvfart och distans. Det kommer inte vara några fysiska träffar i Gävle utan kursen kommer att bedrivas via Internet och lärplattformen Blackboard (se nedan).
  Studiehandledningen för det första momentet kommer ut vid kursstart. Där kommer det bl a att stå vilka examinationsuppgifter som ingår i momentet.

  Kursstart är 20 januari 2020.


  Om du har några frågor går det bra att mejla mig (lars.eriksson@hig.se).

  Kommunikationssätt
  I princip allt kommer att ske via Blackboard, som är den internetbaserade utbildningsplattform vi använder. Här kommer information om kursen, inspelade föreläsningar samt examinationsuppgifter att finnas.

   
   

  Kursvärdering

  Kursvärdering

  Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

  Särskilt pedagogiskt stöd

  Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

  Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

  Återbud och avbrott på kurs

  Återbud och avbrott på kurs

  Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

  Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

  Stöd, service och support

  Biblioteket

  Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

  Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

  Studentcentrum

  Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

  Stöd under studietiden

  På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

  Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

  Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
  Publicerad av: Marie Åhrman Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2019-12-04
  Högskolan i Gävle
  www.hig.se
  Box 801 76 GÄVLE
  026-64 85 00 (växel)