Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Religionspsykologi I, 15 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok: 14–27 augusti.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

RVG526 13226

Kursperiod och studietakt

Vecka 35–44 (helfart)

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Sara Duppils
sara.duppils@hig.se

026-648571

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursen religionspsykologi 1 går via Zoom och de tillfällen vi ses har vi seminarium/föreläsningar i mindre grupper. Inför varje tillfälle ska du läsa de instruktioner som ges om föreläsningstillfället och därefter se inspelade föreläsningar och utforska annat material som finns i föreläsningstillfällets modul. Avsluta med att reflektera över angivna seminariefrågor. Kurslitteraturen läser du parallellt föreläsningarna. En bra övergripande bok att börja med är "Den religiösa människan". Kursen avslutas med hemtentamen och redovisning/seminarium.

När vi ska ses på Zoom för seminarium måste du ha en fungerande kamera påslagen och bra ljud. Kontrollera också i god tid att din uppkoppling är bra. Fyll även i ditt namn så att jag vet vem du är.

Observera att kursens seminarium är examinerande, varför högt deltagande på föreläsningstillfällena (via Zoom) är av stor vikt. Om du missar enstaka tillfälle kan du göra uppgiften skriftligt i efterhand på Canvas.

Mer information om seminarier och examination kommer du att finna på Canvas.

Kommunikationssätt
All information och kommunikation kommer att ske via Canvas och Zoom. För att komma igång med Zoom surfar du in på https://hig-se.zoom.us och klickar på knappen Sign in. Logga därefter in med ditt användarkonto, så skapas ditt konto på Zoom. OBS! Första gången du går in är det viktigt att du ser över dina grundinställningar för mötesrum. I god tid innan kursstart kommer jag lägga upp en direktlänk till det digitala rum som undervisningen sker i. Samma länk gäller under hela kursens gång.

För mer information och support för Zoom eller Canvas, besök Learning Centers hjälpsidor vid Högskolan i Gävle.

Övrig information
Titta i god tid på instruktioner i studiehandledningen på Canvas. De flesta svar på dina frågor om kursen finner du där.
Eftersom kursen går på distans är det trevligt om du lägger upp ett fotografi på dig själv på kursens sida.

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Frida Wikegård Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-06-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)