Välkommen till kursen Fundamentalism och terrorism (fristående),15 hp!
Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.
Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.
Kursen är öppen för registrering i Ladok: 23 oktober–5 november.
Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.
Kurs- och anmälningskod | RVG019 13237 |
---|---|
Kursperiod och studietakt | Vecka 45–02 (helfart) |
Kursplan och litteraturlista | |
Schema | |
Kursansvarig lärare | Per-Erik Söderberg |
Frågor kring registrering och antagning |
Kursens första undervisningstillfälle äger rum 9 november kl. 13.15-15.00 via Zoom. Du bör själv registrera dig via www.student.ladok.se/. Registreringen är öppen under veckan före kursstart. I samband med första kurstillfället kommer upprop och kompletterande registrering att ske. Om du inte har registrerat dig själv, och inte kan vara närvarande vid första tillfället men ändå ska gå kursen, så är det viktigt att du meddelar detta via mejl till kursansvarig.
Undervisningen består av föreläsningar, seminarium och presentationer. En studiehandledning med information om schema, läshänvisningar och examinatoriska uppgifter finns tillgänglig på lärplattformen Canvas en vecka innan kursstart. Denna innehåller all information du behöver, så försäkra dig om att du är väl förtrogen med den till kursens början.
Information om kurslitteraturen och hur den kommer att användas kommer också finnas tillgänglig på Canvas. Tänk på att denna inte behöver införskaffas i nytt skick, utan det finns möjligheter att låna böcker, införskaffa böcker i begagnat skick, i form av E-böcker och andra former.
Kommunikationssätt
I god tid före kursstart kommer kursens sida att finnas tillgänglig på Canvas. Denna kommer att vara ett av dina viktigaste verktyg under kursen eftersom vi använder Canvas för att kommunicera under kursen. Där återfinns studiehandledning och ytterligare information. Sidan används även vid inlämning av examinatoriska uppgifter.
Föreläsningarna ges via Zoom och spelas in. Däremot kommer inga seminarier eller diskussionsstunder spelas in. Zoom är en webbmötestjänst vid Högskolan i Gävle, och som stödjer de flesta enheter och gör det möjligt att kommunicera med bra ljud- och bild även över långsamma förbindelser. För dig som väljer att följa undervisningen via egen dator gäller följande: Gå till hig-se.zoom.us och klicka på knappen Sign in. Logga därefter in med ditt användarkonto, så skapas ditt konto på Zoom. För att ansluta till kursens webbmötesrum följer du länken som finns i studiehandledningen och på Canvas.
Klicka gärna runt på Högskolan i Gävles hemsida och gör dig bekant med var du hittar diverse information och till vem du bör vända dig med specifika frågor. Innan du mejlar lärare för diverse frågor, så försäkra dig om att svaren du söker inte redan finns besvarade i välkomstinformation eller studiehandledning, på Canvas eller under övrig information för nya studenter.diverse frågor, så försäkra dig om att svaren du söker inte redan finns besvarade i välkomstinformation, på Canvas eller övrig information för nya studenter.
Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.
Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.
Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.
Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.