Välkommen till kursen Etik, sexualitet och genus 15 hp (distans)

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 14-23
Kursnamn

Etik, sexualitet och genus

(Fristående)

Kurskod

RVG024

Anmälningskod

23227

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare


Åke Tilander

E-post: ake.tilander@hig.se

Tel: 026-648644

Kursadministration

Monika Karlsson

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 23 mars - 29 mars

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg

Kursupplägg

Varmt välkommen till kursen Etik, sexualitet och genus. Kursstarten kommer att äga rum fredagen 3 april kl 14:15-16. Undervisningen på kursen äger rum några fredagar i april och maj kl 14:15-16.

För att kunna delta i kursen måste du själv registrera dig på kursen i studentLadok under den tidsperiod som anges.

Kommunikationssätt

Du kan delta i undervisningen

* antingen genom komma till den lokal som anges på schemat (sal 31321)
* eller genom att koppla upp dig till webbmötet med hjälp av Zoom genom att klicka på länken nedan
* eller genom att se inspelningen, som i efterhand kommer att läggas upp i kursen i BlackBoard

Du använder dig av denna länk för att ansluta med Zoom till webkonferensen:
https://hig-se.zoom.us/my/room31321

Vi kommer att använda oss av BlackBoard som kursplattform. BlackBoard hittar du här: https://lms.hig.se Kursen görs synlig i BlackBoard i samband med eller strax efter kursstarten. Normalt sett enrollas du automatiskt i rätt kurs i BlackBoard, men ibland kan man behöva göra det manuellt. I så fall söker man själv upp kursen där och klickar på den lilla pilen till höger om kursnamnet och väljer enroll.

I BlackBoard kommer de detaljerade studieinstruktionerna och de examinerande uppgifterna att publiceras i samband med (eller strax efter) kursstarten när kursen gjorts synlig där.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-03-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)