Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Introduktion till kriminologi som kunskapsfält och profession 15 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 14–27 augusti.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

KRG011–15403 Fristående kurs

Kursperiod och studietakt

Vecka 35–44 (helfart)

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Erik Häggström
erik.haggstrom@hig.se
026-64 82 76

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursen är i stor utsträckning distansbaserad med föreläsningar och seminarier i Zoom. Föreläsningarna spelas in och görs tillgängliga i efterhand i Canvas. Observera dock att kursintroduktion, introduktionsseminarium och föreläsning 1 sker på HiG. Förutom genom seminarier examineras kursen genom två tentor: en salstenta på HiG och en hemtenta.

Kommunikationssätt
Kommunikationen sker framför allt på kurssidan i Canvas där det t.ex. finns ett diskussionsforum. Vid föreläsningar i Zoom finns möjlighet att interagera med föreläsaren. Det är viktigt att du som student har en fungerande kamera och mikrofon i samband med distansundervisningen.

Övrig information
Schema och studiehandledning med alla detaljer om upplägg och innehåll för kursen finns tillgängligt innan kursstart på kurssidan i Canvas.

Kursen ges av Akademin för hälsa och arbetsliv.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Marie Åhrman Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-06-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)