Sök

Välkommen till kursen Organisation och yrkesroll i socialt arbete 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 15 augusti och 28 augusti

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

SAA109 - 15126

Kursperiod och studietakt

Kursen ges på halvfart under vecka 35-44

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Pia Tham
pia.tham@hig.se
026-648680

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursen som ges på avancerad nivå är fristående och bedrivs på halvfart. Närvaro på campus krävs endast vid det sista avslutande kurstillfället i början av november då grupprapporterna examineras. Föreläsningarna kommer att sändas via zoom så du har möjlighet att vara med på distans och kunna ha en dialog med föreläsaren. Föreläsningarna spelas också in så det finns möjlighet att se dem i efterhand när det passar dig.

Efter introduktionstillfället då ni också delar in er i mindre arbetsgrupper (ca 5 personer per grupp), inleds kursen med en teoretisk del innefattande 7 föreläsningar av olika lärare och med efterföljande gruppdiskussioner i era arbetsgrupper. Tid för gruppdiskussionerna bestämmer ni själva. Ni sammanfattar er diskussion och publicerar på kurssajten Canvas.

Under kursen kommer du tillsammans med studiekamraterna i arbetsgruppen att genomföra en mindre fältstudie i en av er vald organisation inom socialt arbete där ni har fokus på hur verksamheten skulle kunna utvecklas. Arbetet med fältstudien inleds med ett idéseminarium. De som så önskar har möjlighet att få grupphandledning (tider meddelas senare). Vid det avslutande examinationsseminariet presenterar alla grupper sina arbeten och ställer en fråga till de övriga grupperna. Fältrapporten får betyget G eller IG. Vid sidan av fältrapporten lämnar du även in en individuell examinationsuppgift som betygssätts från A-F

Kursen ges av akademin för hälsa och arbetsliv

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-07-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)