Sök

Välkommen till kursen Organisation och yrkesroll i socialt arbete 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 35-44.

Kursnamn

Organisation och yrkesroll i socialt arbete 7,5 hp

Kurskod

SAA109

Anmälningskod

15142

Ansvarig akademi

Akademi för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Pia Tham

E-post: pia.tham@hig.se 

Tel: 026-648680

Kursadministration

Marie Åhrman

E-post: Studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti - 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen som ges på avancerad nivå är fristående och bedrivs på halvfart. Pga. rådande Coronapandemi kommer närvaro på campus inte att krävas vid något kurstillfälle men däremot behöver du vara med via zoom vid kursintroduktionen och vid det sista tillfället i början av november då grupprapporterna examineras. Föreläsningarna kommer att sändas via zoom så du har möjlighet att vara med på distans och kunna ha en dialog med föreläsaren. Föreläsningarna spelas också in så det finns möjlighet att se dem i efterhand när det passar dig.

Efter introduktionstillfället då ni också delar in er i mindre arbetsgrupper (ca 5 personer per grupp), inleds kursen med en teoretisk del innefattande 4 föreläsningar av olika lärare och med efterföljande gruppdiskussioner i era arbetsgrupper. Tid för gruppdiskussionerna bestämmer ni själva. Ni sammanfattar er diskussion och publicerar på kurssajten Canvas.

Under kursen kommer du tillsammans med studiekamraterna i arbetsgruppen att genomföra en mindre fältstudie i en av er vald organisation inom socialt arbete där ni har fokus på hur verksamheten skulle kunna utvecklas. Arbetet med fältstudien inleds med ett idéseminarium. De som så önskar har möjlighet att få grupphandledning (tider meddelas senare). Vid det avslutande examinationsseminariet presenterar alla grupper sina arbeten och ställer en fråga till de övriga grupperna. Fältrapporten får betyget G eller IG. Vid sidan av fältrapporten lämnar du även in en individuell examinationsuppgift som betygssätts från A-F.

Kommunikationssätt

Kommunikationen sker via Zoom och Canvas.


Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Marie Åhrman Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)