Sök

Välkommen till kursen Våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck, 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 45/2021-02/2022.

Kursinformation (tabell rubrik dold i publicerad läge)

Kursnamn

Våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck 7,5 hp

Kurskod

SAA114

Anmälningskod

15148

Ansvarig akademi

Akademi för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Sara Waller Skoog
E-post: Sara.WallerSkoog@hig.se
Telefon: 026-648857

Kursadministration

Namn:
E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 25 oktober – 7 november

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

De flesta föreläsningar live-stramas via Zoom. Några av föreläsningarna är istället förinspelade. Examination kommer dels att ske i form av seminarier och workshops. Inför två av seminarierna lämnas en mindre skriftlig uppgift in (1-1,5 sidor). Ett större individuellt skriftligt arbete (6 sidor) ingår också i examinationen. Pga Covid 19-pandemin sker alla kurstillfällen och examinationer digitalt.

Schema:
Datum och tider för föreläsningar och kursträffar kommer du finna i kursens schema i systemet KronoX på HiGs hemsida minst fyra veckor innan kursen startar. Eventuella schemaändringar annonseras genom anslag på Canvas

Kommunikationssätt

Kommunikationen på kursen sker främst via den digitala utbildningsplattformen Canvas. Frågor till kursansvarig skickas via mejl.

 

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Marie Åhrman Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)