Sök

Välkommen till kursen Socialt arbete med ungdomar 7,5 hp (it-distans)

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 14 mars - 27 mars

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 13-22.

Information om kursen

Kurskod

SA906A

Anmälningskod

HIG-25145

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Namn: Mattias Bengtsson
E-post: mattias.bengtsson@hig.se
Telefon: 026-648941

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursens upplägg

Kursens upplägg
Välkomna till kursen Socialt arbete med ungdomar som ges helt på distans V.13-V.22. Kursen startar med en kursintroduktion Tisdagen den 29/3 kl 10-12, är på 7,5 hp och går på halvfart. Kursen innehåller ett antal föreläsningar och examineras genom 3 skriftliga inlämningsuppgifter, varav de två första också innehåller en form av obligatorisk (examinerande) kamratrespons (mer information om hur detta går till under introduktionen). Eftersom tiderna då vi ”träffas” på nätet är begränsade innebär studiehandledningen ett mycket viktigt dokument och studenten förväntas ta ett stort eget ansvar för inhämtande av information och att följa anvisningar om examinerande inlämningar/deadlines.

Kommunikationssätt
Vi använder Webbkonferensverktyget ZOOM som tillsammans med vår lärplattform Canvas kommer att utgöra grunden för all kommunikation och undervisning på kursen. Kursen innehåller alltså inga träffar på Campus i Gävle.
För att kunna delta via ZOOM behöver du en stabil internetuppkoppling och en dator/platta med fungerande ljud. För vissa datorer kan ett Headset (hörlurar med mikrofon) krävas.
Mer information om hur detta går till (samt självtest) kommer ni att hitta på Canvas när kursen öppnas för er (senast en vecka före kursstart).
På Canvas kommer ni också få tillgång till samtlig övrig information kring kursen.
De flesta föreläsningarna (även kursintroduktionen) kommer att ges ”live” via internet (ZOOM) på bestämda tider men också spelas in och på det sättet även finnas tillgängliga på övrig tid under kursens gång. Har man möjlighet att delta på de tider som kommer att presenteras i schema är ju detta så klart en bonus då man kommer att ha möjlighet att ställa frågor direkt till föreläsaren via sin mikrofon eller den chat som också är tillgänglig i programmet. Det förekommer också att tidigare inspelade föreläsningar, som alltså inte ges live, används i undervisningen

Kursen ges av Akademin för hälsa och arbetsliv.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Marie Åhrman Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-12-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)