Sök

Välkommen till kursen Kreativt skrivande 31-45 hp, 15 hp! campus

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 35-44.

Kursnamn

Kreativt skrivande 31-45 hp

Kurskod

SLG305

Anmälningskod

12206

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Jan Sjölund

jan.sjolund@hig.se

026-648172

Kursadministration

Monika Karlsson

studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti - 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Hej på er! I mångt och mycket är den här kursen, Kreativt skrivande 31-45 hp, en ren fortsättning på Kreativt skrivande 1-30 hp som ni läste VT21. Då läste ni två 7,5-poängskurser i Litterär gestaltning – men bara en i Journalistiskt skrivande. Alltså inleder vi höstterminen med kursen Journalistiskt skrivande 2, 7,5 hp, där vi tar oss an reportaget och opinionsjournalistiken. Därefter kommer momentet Skrivprojekt, 7,5 hp, då ni själva väljer att skriva på antingen ett skönlitterärt eller journalistiskt manus över hela fem veckor. Där krävs en ökad självständighet från er sida – man kan kalla detta skrivprojekt för ett slags B-uppsats i Kreativt skrivande. Vad vill – eller måste – du skriva?

Det kommer som vanligt att finnas ett schema (på Canvas) som anger vilka seminarier som är examinerande och inte. Ni får skrivövningar på samma sätt som på Kreativt skrivande 1-30. Se som vanligt till att skaffa litteraturen till kursen i tid!

Kommunikationssätt

Kursens första seminarium hålls tisdagen den 31 augusti kl 9.15-12.00, sannolikt via Zoom. Formerna för undervisningen återstår annars att se - kan vi ses på högskolan något eller inte? Och i så fall när? Pandemin avgör. Utgångspunkten i skrivandets stund är Canvas och Zoom, men jag återkommer i frågan på Canvas när det närmar sig kursstart. Allt finns där inför kursstarten. Registrera er på vanligt sätt så får ni tillgång till Canvas och all info ni behöver!

Log in to Canvas

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Monika Karlsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)