Sök

Välkommen till kursen Kreativt skrivande 31-45 hp, 15 hp! campus

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 15 och 28 augusti.

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

SLG305 12206

Kursperiod och studietakt

Vecka 35-44 (helfart )

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

klicka på datum 2022-08-29 för rätt version

Schema

Kursens schema

Kursansvarig lärare

Jan Sjölund
e-post; jan.sjolund@hig.se
026-648172

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Hej på er! Och välkomna!

I mångt och mycket är Kreativt skrivande 31-45 hp en ren fortsättning på Kreativt skrivande 1-30 hp som ni läste VT22. Då läste ni två 7,5-poängskurser i Litterär gestaltning – men bara en i Journalistiskt skrivande. Alltså inleder vi höstterminen med kursen Journalistiskt skrivande 2, 7,5 hp, där vi tar oss an reportaget och opinionsjournalistiken. Därefter kommer momentet Skrivprojekt, 7,5 hp, då ni själva väljer att skriva på antingen ett skönlitterärt eller journalistiskt manus över hela fem veckor. Där krävs en ökad självständighet från er sida – man kan kalla detta skrivprojekt för ett slags B-uppsats i Kreativt skrivande. Vad vill – eller måste – du skriva?

Kursens första seminarium hålls tisdagen den 30 augusti kl 9.15-12.00 (sal 99:136). Upplägget i övrigt är alltså ungefär detsamma som programmets förra termin; ni kommer att känna igen er!

Kommunikationssätt

Informationen från oss lärare till er studenter sköts via kursens Canvassida och under träffarna på Högskolan i Gävle. I övrigt är det bara att ni mejlar ansvarig lärare (eller mig som kursansvarig) när ni behöver fråga om något. Vi svarar oftast snabbt. Jag är tillbaks från semestern den 15 augusti.

OBS! Schema, kursplaner och litteraturlistor med mera finns på kursens Canvassida! Se till att beställa böckerna i tid.

Vi ses snart!

// Janne

Kursen ges av akademin för utbildning och ekonomi

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-06-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)