Sök

Välkommen till kursen Svenska för ämneslärare 1-30 campus, 30 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 35-02.

Kursnamn

Svenska för ämneslärare 1-30 hp

Kurskod

SVG012

Anmälningskod

12203 campus

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Anders Widbäck

amders.widback@hig.se

026-645075

Kursadministration

Monika Karlsson

studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 aug - 29 aug

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till kursen Svenska för ämneslärare (1–30) höstterminen 2021!

Med tanke på rådande pandemi kommer den första hälften av terminen att undervisas på distans. Vi planerar att genomföra den schemalagda undervisningen på campus under den andra halvan av terminen om läget och riktlinjerna ändras. För varje moment kan det förekomma en examinerande innedag som genomförs på campus i Gävle. Mer information om eventuella innedagar får ni av respektive lärare. Om campusundervisning kan genomföras som planerat sker det i form av seminarier och föreläsningar på campus och interaktion på högskolans digitala lärplattform Canvas. Om campusundervisning inte kan genomföras flyttas undervisningen till Zoom. För att kunna delta i undervisningen via Zoom krävs en fungerande mikrofon och webbkamera.
Studiehandledning och schema för de olika momenten i kursen kommer att finnas i Canvas. Kom ihåg att registrera dig på kursen i Ladok under veckan före kursstart så att du så snart som möjligt kommer åt den information som ges via Canvas. Under introduktionsdagen den 25 augusti kommer du att få information om kurserna i svenska.
Följande moment ingår i kursen höstterminen 2021:
v. 35–39: Språklig variation i tal och skrift 7,5 hp (lärare: Johan Christensson)
v. 40–44: Introduktion till litteraturstudiet och didaktiska perspektiv på litteraturundervisning 7,5 hp (lärare: Britt Johanne Farstad och Cecilia Annell)
v. 45–49: Epik 7,5 hp (lärare: Cecilia Annell)
v. 50–02: Svenska språkets struktur 7,5 hp (lärare: Anders Widbäck, Ingrid Björk och Helena Wistrand)

Kommunikationssätt

Kommunikationen under kursen sker i första hand vid schemalagda undervisningstillfällen och via den digitala lärplattformen Canvas samt genom e-post. I vissa fall kan kommunikation via telefon förekomma. Varje lärare ger information om hur kommunikationen ska ske.
Kom ihåg att registrera dig på kursen i Ladok två veckor före kursstart så att du så snart som möjligt kommer åt den information som ges via Canvas. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta upp till 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas.
Som student vid Högskolan i Gävle har du möjlighet att installera Microsoft Office gratis (se information på högskolans webbplats).

Logga in i Canvas

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Monika Karlsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)