Sök

Välkommen till kursen Svenska språket 1-30, 30 hp! distans

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 15 augusti - 28 augusti

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

SLG013 12200

Kursperiod och studietakt

Vecka 35-22 (halvfart ) 2 terminer

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa kursens schema

Kursansvarig lärare

Anders Widbäck
anders.widback@hig.se
026-645075

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Välkommen till distanskursen Svenska språket 1–30! Jag som är kursansvarig heter Anders Widbäck. Kursen ges på halvfart under höstterminen 2022 och vårterminen 2023 och innehåller fyra kursmoment, två per termin. Terminen inleds med kursmomentet Svenska språkets struktur (vecka 35–44) som följs av momentet Läsande och skrivande på individ- och samhällsnivå (vecka 45–02). Under vårterminen 2023 läser ni momenten Sociolingvistik och flerspråkighet och Skriftlig och muntlig produktion.

Anders Widbäck ansvarar för det första kursmomentet och på det andra kursmomentet är Johan Christensson lärare.

Studiehandledning och schema för de olika momenten i kursen kommer att finnas på Canvas inför kursens start. Kom ihåg att registrera dig på kursen i Ladok under veckorna före kursstart så att du så snart som möjligt kommer åt den information som ges via Canvas.

Det finns möjlighet att ha en träff på campus i Gävle per kursmoment. Just nu är det dock inga sådana fysiska träffar inplanerade för de två första momenten under hösten 2022.

Kommunikationssätt
Kommunikationen under kursen sker i första hand via Zoom vid schemalagda undervisningstillfällen och via den digitala lärplattformen Canvas samt genom e-post. I vissa fall kan kommunikation via telefon förekomma. Varje lärare ger information om hur kommunikationen ska ske. För att kunna delta i undervisningen krävs en fungerande mikrofon och webbkamera. Mer information om Canvas finns på högskolans webbplats.

Kom ihåg att registrera dig på kursen i Ladok två veckor före kursstart så att du så snart som möjligt kommer åt den information som ges via Canvas. När du har registrerat dig på din kurs i Ladok så skrivs du automatiskt in på kursen i lärplattformen Canvas. Det kan ta cirka 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i Canvas, då du kan logga in och se din kurs. En förutsättning för att du ska kunna se din kurs i Canvas är att läraren öppnat den för deltagare. Detta sker i vissa fall först vid kursstart.

Som student vid Högskolan i Gävle har du möjlighet att installera Microsoft Office gratis (se information på högskolans webbplats).

Kursen ges av akademin för utbildning och ekonomi

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-07-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)