Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Svenska språket 1-30(distans), 30hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok: 14–27 augusti.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

SLG013 12213

Kursperiod och studietakt

Vecka 35–22 (halvfart)

Kursplan och litteraturlista

Kursplan

Litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Helena Wistrand
helena.wistrand@hig.se
070 7426129

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Jag som är kursansvarig heter Helena Wistrand. Kursen ges på halvfart under höstterminen 2023 och vårterminen 2024 och innehåller fyra kursmoment, två per termin. Terminen inleds med kursmomentet Svenska språkets struktur 7,5 hp (vecka 35–44) som följs av momentet Läsande och skrivande på individ- och samhällsnivå 7,5 hp (vecka 45–02). Under vårterminen 2023 läser ni momenten Sociolingvistik och flerspråkighet 7,5 hp samt Skriftlig och muntlig produktion 7,5 hp.

Anders Widbäck undervisar i det första kursmomentet och Sonia Blomquist i det andra. I vårterminens kursmoment undervisar preliminärt Ingrid Björk och Helena Wistrand.

Studiehandledning och schema för de olika momenten i kursen kommer att finnas på Canvas inför respektive kursmoments start. Kom ihåg att registrera dig på kursen i Ladok under veckorna före kursstart så att du så snart som möjligt kommer åt den information som ges via Canvas.

Det finns möjlighet att ha en träff på campus i Gävle per kursmoment. Just nu är det dock inga sådana fysiska träffar inplanerade för de två första momenten under hösten 2023.

Kommunikationssätt
Kommunikationen under kursen sker i första hand via Zoom vid schemalagda undervisningstillfällen, via den digitala lärplattformen Canvas samt via mejl. I vissa fall kan kommunikation per telefon förekomma. Varje lärare ger information om hur kommunikationen ska ske. För att kunna delta i undervisningen krävs en fungerande mikrofon och webbkamera. Mer information om Canvas finns på högskolans webbplats.

Kom ihåg att registrera dig på kursen i Ladok två veckor före kursstart så att du så snart som möjligt kommer åt den information som ges via Canvas. När du har registrerat dig på din kurs i Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta upp till 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas.

Som student vid Högskolan i Gävle har du möjlighet att installera Microsoft Office gratis (se information på högskolans webbplats).

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-08-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)