Sök

Välkommen till kursen Kreativt skrivande: skrivprojekt 15 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 45 - 02

Kursnamn

Kreativt skrivande: skrivprojekt 46-60 hp (15 hp)

Kurskod

SLG306

Anmälningskod

12207

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Aase Berg

aase@nettheatre.org

070-972 22 57

Kursadministration

Monika Karlsson

studentsupport@hig.se
Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 25 oktober - 7 november

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Schema

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Skrivprojekt syftar till att kunna starta och driva en text inom journalistik, skönlitteratur eller angränsande ämnen (kolla gränsfall med Janne och Aase). Inget fullständigt manus behöver bli klart, men det ska tydligt märkas att texten har förutsättningar att slutföras, det vill säga att det initierade innehållet håller för ett helt manus. Två - tre seminarietillfällen erbjuds, ej obligatoriska. Dessutom skrivs en kort projektbeskrivning. I huvudsak självständigt arbete med manuset, samt djuplodande handledning vid två tillfällen under kursens gång, därefter examination som görs utifrån den färdiga texten. Litteraturen skräddarsys för att passa varje students manus. Litteratur till seminarierna meddelas senare.

Kommunikationssätt

Kommunikation sker via mail samt vid seminarietillfällen på campus och zoom, i vissa fall kan personlig handledning komma att ordnas. Info om litteratur och handledning samt schema kommer även att läggas ut på canvas.

Logga in i Canvas

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)