Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Kreativt skrivande: skrivprojekt 15 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok: 23 oktober–5 november.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

SLG306 12212

Kursperiod och studietakt

Vecka 45–02 (helfart)

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Aase Berg
aase.berg@hig.se
070-9722257

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Skrivprojekt syftar till att kunna starta och driva en text inom journalistik, skönlitteratur eller angränsande ämnen (kolla gränsfall med Janne och Aase). Inget fullständigt manus behöver bli klart, men det ska tydligt märkas att texten har förutsättningar att slutföras, det vill säga att det initierade innehållet håller för ett helt manus. Två - tre seminarietillfällen erbjuds, ej obligatoriska. Dessutom skrivs en kort projektbeskrivning. I huvudsak självständigt arbete med manuset, samt djuplodande handledning vid två tillfällen under kursens gång, därefter examination som görs utifrån den färdiga texten. Litteraturen skräddarsys för att passa varje students manus. Litteratur till seminarierna meddelas senare.

Kommunikationssätt
Kommunikation sker via mejl samt vid seminarietillfällen, i vissa fall kan personlig handledning komma att ordnas. Info om litteratur och handledning samt schema kommer även att läggas ut på canvas.

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-08-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)