Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Examensarbete för ämneslärare 7-9: Svenska med didaktisk inriktning 30 hp, distans

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 1–14 januari.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

SVA305 22205

Kursperiod och studietakt

Vecka 03–22 (helfart)

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Helena Wistrand
helena.wistrand@hig.se
026-648246

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Välkomna till kursen där ni ska skriva era examensarbeten! Vi som är kursansvariga heter Ingrid Björk och Helena Wistrand och vi är lektorer i svenska språket. Vi har det övergripande ansvaret för kursen och vi kommer också att handleda några av examensarbetena under vårterminen.

Examensarbetet är det viktiga moment som avslutar utbildningen till lärare. Det kommer att kräva en hel del arbete. Framför allt krävs god planering för att examensarbetet ska bli av så god kvalitet som möjligt. Vi som är era lärare kommer att göra vad vi kan för att handleda er genom processen och vi förväntar oss att ni satsar helhjärtat på kursen. Uppsatsarbetet ger er möjlighet att fördjupa er i ett ämne som intresserar er. Ni som redan nu vet vad ni vill inrikta er på får gärna meddela det innan kursen startar (till Ingrid eller Helena). Det finns möjlighet att skriva i par om ni så önskar.

Kursen startar med att ni på egen hand läser igenom några tidigare uppsatser och börjar formulera ämnet för examensarbetet. Ni kommer att få instruktioner i Canvas. Den 16 januari kl. 10–15 har vi den första gemensamma obligatoriska träffen då campusstudenter deltar på plats och distansstudenter deltar via Zoom. Då går vi igenom planeringen för hela terminen. Vi diskuterar också de uppsatser som ni har läst och era första beskrivningar av ämnet.

I kursens första del ingår föreläsningar och seminarier om teorier och metoder som ni behöver för att skriva ett akademiskt arbete av god kvalitet. Schemalagda seminarier är obligatoriska. Därefter kommer en period med fördjupning inom det område som ni har valt att undersöka. Ett viktigt inslag i kursen är de handledningsträffar i grupp då ni läser och ger respons på varandras texter och vi diskuterar uppsatsens struktur och innehåll.

Obligatoriska träffar läggs in i schemat som kommer att finnas i Canvas.

Vi ser fram emot en termin med ett intressant innehåll!

Vänliga hälsningar
Ingrid Björk och Helena Wistrand
ingrid.bjork@hig.se
helena.wistrand@hig.se

Kommunikationssätt
Undervisningen sker på campus eller via Zoom. En förutsättning för att undervisning i Zoom ska fungera är att ni har god internetuppkoppling, hörlurar och webbkamera. Webbkameran ska vara på under hela seminariet. Länk till seminarier kommer att läggas upp i Canvas.

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-12-11
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)