Sök

Välkommen till kursen Kreativt skrivande 1-30 30 hp

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 3 januari och 16 januari

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 03-22.

Information om kursen

Kurskod

SLG009

Anmälningskod

22200

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Namn: Jan Sjölund
E-post: jsn@hig.se
Telefon: 026-648172

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursens upplägg

Ticket Info
Ticket No.
434194
Report Date
2021-11-02 10:04
Due Date
2021-11-05 10:04
Reporter
Jan Sjölund <Jan.Sjolund@hig.se>
Location
HiG
Department
AUE-HUM-SVE
Tech
Monika Karlsson <monika.karlsson@hig.se>
Priority
Medium
Status
Open
Request Type
Kursfrågor - AUE
Subject
Inskickat formulär - välkomstbrev kurs
Request Detail
Akademi
Akademin för utbildning och ekonomi (kurs-aue@hig.se)

Ämne
Svenska och nordiska språk

Kursens namn
Kreativt skrivande 1-30 hp

Kurskod
SLG009

Anmälningskod
22200

Studieform
Campus

Kursansvarig lärare
Jan
Sjölund
Jan.Sjolund@hig.se
+4626648172

Kursens upplägg
Hej och välkommen till Kreativt skrivande 1-30 hp!

Nu börjar skrivandet på allvar i den här utbildningen; jag och Aase Berg hoppas att ni ser fram emot det lika mycket som vi!

Allra först ska det nästan viktigaste sägas: All information om kursen kommer att finnas på kursens Canvassida när du kommer in där: schema, kursplaner, betygskriterier och så vidare. Ni kommer in där automatiskt två veckor före kursstarten genom att registrera er på kursen!

Kursen inleds annars med ett första seminarium måndagen den 17 januari kl 13.15-16.00 (sal framgår i schemat på Canvassidan).

Kursen innehåller fyra moment: Introduktion, Litterär gestaltning I, Journalistiskt skrivande I samt Litterär gestaltning II. Ni kommer i stort sett varje vecka att få skrivövningar att lämna in – och ni kommer nästan lika regelbundet att få ta emot och ge respons på egna och andras texter. Därtill finns litteratur att läsa, litteratur som examineras på lärarledda seminarier på högskolan. Den som inte kan komma på ett examinerande seminarium får istället en skriftlig examinationsuppgift. Vilka seminarier som är examinerande och inte framgår av momentschemat; det är emellertid betydligt fler än vad ni är vana från höstterminen på MKV 1-30.

Undervisningen den här terminen består alltså av huvudsakligen två moment: Arbete med egna och andras skrivövningar samt litteraturseminarier. Examinationen består av inlämning av text – till formen liknar den mest det som brukar kallas hemtenta.

Kommunikationssätt
Kommunikationen under kursen sker huvudsakligen via tre kanaler: klassrummet, Canvasidan och mail (det går naturligtvis också att ringa oss lärare). I den mån det är nödvändigt på grund av pandemiläget använder vi oss (som ni ju vet) av Zoom och onlineundervisning, men i skrivande stund räknar vi med campusundervisning från januari och framåt.

Den viktigaste kanalen för att ni ska vara uppdaterade är Canvas; där meddelar vi till exempel om ett seminarium flyttats eller ställts in och via Canvas besvarar vi ofta frågor om kurslitteratur med mera (så att alla får veta samma sak).

Det var det allra viktigaste här och nu! Jag och min kollega Aase Berg ser fram emot att träffa er och läsa era texter!

Bästa hälsningar,

Jan Sjölund, kursansvarig och utbildningsledare

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-12-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)