Sök

Välkommen till kursen Kreativt skrivande 1-30 30 hp

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 2–15 januari

För att behålla din plats på kursen måste du registrera dig på din kurs i tid. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

SLG009 22203

Kursperiod och studietakt

Vecka 03–22 helfart

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Jan Sjölund
jan.sjolund@hig.se
026- 648172

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Hej och välkommen till Kreativt skrivande! Och en hel termin med skrivande!

Kursen innehåller fyra moment: Introduktion, Litterär gestaltning I, Journalistiskt skrivande I samt Litterär gestaltning II. Ni kommer i stort sett varje vecka att få skrivövningar att lämna in – och ni kommer nästan lika regelbundet att få ta emot och ge respons på egna och andras texter. Därtill finns litteratur att läsa, litteratur som examineras på lärarledda seminarier på högskolan. Den som inte kan komma på ett examinerande seminarium får istället en skriftlig examinationsuppgift. Vilka seminarier som är examinerande och inte meddelar ansvarig lärare i samband med att momentschemat delas ut (det står på schemat).

Undervisningen den här terminen består alltså av huvudsakligen två moment: Arbete med egna och andras skrivövningar samt litteraturseminarier. Examinationen består av inlämning av text – till formen liknar den mest det som brukar kallas hemtenta, fast ni kommer att skriva litterärt och journalistiskt som stor del av slutuppgifterna då!

Kommunikationssätt
Kommunikationen under kursen huvudsakligen sker via tre kanaler: klassrummet, Canvas och mejl (det går naturligtvis också att ringa oss lärare). Den viktigaste kanalen för att ni ska vara uppdaterade är Canvas; där meddelar vi till exempel om ett seminarium flyttats eller ställts in och via Canvas besvarar vi oftast frågor om kurslitteratur med mera (så att alla får veta samma sak). Där lägger vi också ut restuppgifter och undervisningsmaterial.

Övrig information
Två veckor före kursstart kan ni registrera er på kursen och i och med registreringen får ni också tillgång automatiskt till kursens Canvassida. Går ni in där finns all info: kursplan, litteratur, schema med mera. Beställ böcker i tid. Och så ses vi på första seminariet och så är vi igång!

Varmt välkomna!

Jan Sjölund, kursansvarig

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Frida Wikegård Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-12-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)