Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Kreativt skrivande 1-30 hp, fristående kurs.

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 1–14 januari

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

SLG009 22222

Kursperiod och studietakt

Vecka 03–22 halvfart

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Jan Sjölund
jan.sjolund@hig.se
026- 648172

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Hej och välkommen till Kreativt skrivande 1-30 hp!

Vi har gett den här kursen i många år här på Högskolan i Gävle, jag (kursansvarig Jan Sjölund alltså) och Aase Berg, men det här är första gången vi ger den online/halvfart! Och dessutom: som del av de nya utbildningspaket vi skapat för skrivkurserna. Så det här är väldigt spännande för oss själva (också)! Vi ser så mycket fram emot att göra den här premiärturen tillsammans med er. Vill ni är det här starten på flera års skrivande tillsammans med oss på Kreativt skrivande i Gävle! Läs mer om det här om ni vill:

https://www.hig.se/Ext/Sv/Utbildning/Kurser/Rekommenderade-studiegangar-med-inriktning-mot-svenska-spraket-och-kreativt-skrivande.html

Den här kursen - alltså Kreativt skrivande 1-30 - kommer att bestå dels av zoomföreläsningar/seminarier, skrivövningar som ska lämnas in, litteratur som ska läsas och diskussioner om text i responsgrupper (via zoom). Ni kommer också att få respons på era texter av oss som undervisar (dvs. av Aase och mig).

Zoomföreläsningarnas tider ser ni på schemat som kommer att ligga på kursens Canvassida. Denna kommer ni att få tillträde till två veckor före kursstarten (när ni registrerar er sker det automatiskt). Jag kan emellertid redan nu berätta att seminarierna alltid kommer att ligga på måndagar och torsdagar efter kl 15 (omväxlande två eller ett seminarium i veckan). Många av dessa seminarier är examinerande, vilket innebär att man som student är närvarande (med kamera på för undervisningskvalitetens skull). Om man inte kan vara med får man göra en skriftlig restuppgift.

I vilken utsträckning föreläsningar spelas in får vi återkomma till - detaljplaneringen av denna premiärtur pågår för fullt i denna stund jag skriver detta. En stor del av kvaliteten i kursen bygger emellertid på närvaro i samtalen och diskussionerna, det står klart.

Kommunikationssätt
Vill ni ha kontakt med oss lärare så är det bara att mejla! Eller passa på att fråga oss i samband med zoomseminarierna.

I övrigt är det läroplattformen Canvas som utgör ryggraden i kommunikationen. Vi lägger ut allt där: anslag, scheman, litteraturlista, skrivövningar, restuppgifter, ja allt ni behöver veta. Så har ni bara koll på Canvassidan så har ni koll på allt viktigt. Och som jag skrev ovan: registrerar ni er på kursen så kommer ni automatiskt att få tillgång till kursens sida.

Övrig information

Har ni någon annan akut fråga som inte kan vänta så mejla mig som kursansvarig! Jag har mejl: jsn@hig.se.

Annars ses vi här framåt! Det ska bli kul!

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-12-11
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)