Sök

Välkommen till kursen Svenska II för åk 4-6, 15 hp (distans)

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 3 januari och 16 januari

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 03-12.

Information om kursen

Kurskod

SVG312

Anmälningskod

22217 distans

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

visa schema

Kursansvarig lärare

Namn: Cecilia Annell
E-post: cecilia.annell@hig.se
Telefon: 026-648142

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursens upplägg

Välkommen till kursen Svenska II för grundlärare i årskurs 4–6 (15 hp) under vårterminen 2022! Undervisningen genomförs i form av förinspelade föreläsningar och seminarier i Zoom samt interaktion på högskolans digitala lärplattform Canvas.

Mer information om de två momentens upplägg och innehåll ges via den digitala lärplattformen Canvas. Kom ihåg att registrera er på kursen i Ladok före kursstart så att ni därmed kommer åt den information som ges via Canvas. Självregistreringen i Ladok öppnar två veckor före kursstart (v. 1 2022).

Kursen består av följande moment:

V. 3–6 + sportlovsveckan i er VFU-period: Barn- och ungdomslitteratur, 7,5 hp. Lärare: Cecilia Annell
Momentet startar måndag den 17 januari 2022 kl. 13.00–15.00. Zoomlänk kommer senare i ”anslag” och i kommande studiemanual. Därefter kommer seminarier att ligga på måndagar och torsdagar i v 3–6, 10-12 eller 13-15 beroende på vilken seminariegrupp ni tillhör. Ni skriver själva in er i önskad seminariegrupp (fm eller em) i Canvas.

Momentet innehåller också en examinerande heldag (s.k. innedag) som äger rum onsdag den 2 eller torsdag 3 februari, ca kl. 9.30–16. Även här kommer ni att kunna skriva in er själva i Canvas på önskad dag. Denna dag kommer under våren att genomföras via Zoom.


V. 7–12: VFU, 7,5 hp. Lärare: Anna Gustavsson (anna.gustavsson@hig.se tfn: 072-2508891)
Momentet startar den 14 februari och denna dag är obligatorisk. Ni kommer att få en kallelse i "anslag" för den 14 februari och då träffas vi i Zoom där ni får information kring VFU och ni har möjlighet att ställa frågor. Det är bra om ni funderar ut innan vi träffas vilka frågor ni kan ha då tiden är begränsad. Denna träff spelas inte in. Zoom-länk lämnas i anslag samt i kommande studiehandledning.

VFU-veckorna är utlagda på sex veckor, ni gör 25 dagar inklusive informationsdagen 14/2, och detta beroende av att lovveckan är rörlig. Läs igenom VFU-guiden som du hittar under hig.se/VFU innan vi träffas den 14 februari.

Vänliga hälsningar,
Cecilia Annell och Anna Gustavsson

Kommunikationssätt
Kommunikationen under kursen sker i första hand vid schemalagda undervisningstillfällen och via den digitala lärplattformen Canvas, samt via e-post.

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-12-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)