Sök

Välkommen till kursen Svenska II för grundlärare i förskoleklass och åk 1-3, 15 hp (distans, campus)

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 3 januari och 16 januari

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 03-12.

Information om kursen

Kurskod

SVG311

Anmälningskod

22214 campus

22215 distans

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema campus

visa schema distans

Kursansvarig lärare

Namn: Sarah Ljungquist
E-post: sarah.ljungquist@hig.se
Telefon: 070-1914569

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursens upplägg

Hej,

och välkommen till kursen Svenska II för grundlärare i årskurs F-3 under vårterminen 2022!

Kursen består av två moment på 7,5 hp vilka läses i följande ordning:

· Moment 1. Barn- och ungdomslitteratur 7,5 hp (vecka 3–6), (lärare: Sarah Ljungquist).

· Moment 2. VFU 7,5 hp (vecka 7–12), (lärare: Anna Gustavsson).

Undervisningen genomförs i form av förinspelade föreläsningar och seminarier i Zoom för distansvarianten av kursen, och på campus för campusvarianten. Vid ett mer kritiskt smittläge förläggs även campusvariantens seminarier till Zoom.

Mer information om de två kursmomentens upplägg och innehåll ges via den digitala lärplattformen Canvas. Kom därför ihåg att registrera dig på kursen i Ladok före kursstart så att du så snart som möjligt kommer åt den information som ges via Canvas. Självregistreringen i Ladok öppnar två veckor före kursstart (v. 1 2022).

Moment 1. Barn- och ungdomslitteratur

Momentet ges vecka 3–6 + sportlovsveckan i er VFU-period.

Måndag den 17 januari 2022 kl. 13.00–15.00 ges en gemensam introduktion i Zoom för båda kursvarianterna, distans och campus. Därefter kommer seminarier att ligga på tisdagar och torsdagar i vecka 3–6 för distansen och på onsdagar för campus, förmiddag eller eftermiddag beroende på vilken seminariegrupp ni tillhör. Ni skriver själva in er i önskad seminariegrupp i Canvas.

”Innedagar” (i Zoom) med boksamtal ges måndag och fredag i vecka 6 beroende på vilken grupp ni väljer. Ni skriver själva in er i önskad boksamtalgrupp i Canvas.

Studiehandledning med detaljerad information om kursmomentet läggs ut på kursens Canvassida i god tid inför kursmomentstarten. Ansvarig för momentet är jag, Sarah Ljungquist, som ni företrädesvis når via mejl: sarah.ljungquist@hig.se (Notera stavningen av såväl för- som efternamnet, skriver ni fel kommer inte mejlen fram). //Sarah

Observera att jag inte tar på mig att administrera eventuella gruppbyten. Tänk därför efter ordentligt före du skriver in dig i en grupp!

 

Moment 2. VFU (vecka 7–12). Kursmomentansvarig: Anna Gustavsson

"Hej jag heter Anna Gustavsson och är undervisande lärare samt kursansvarig för moment 2, VFU. Den 14 februari är er första dag, och den är obligatorisk, under VFU-perioden som sträcker sig mellan veckorna 7–12. Jag kommer att lägga ut en kallelse i "Anslag" till er för den 14 februari och då träffas vi i Zoom där ni får information kring VFU och ni har möjlighet att ställa frågor. Det är bra om ni funderar ut innan vi träffas vilka frågor ni

kan ha då tiden är begränsad. Denna träff spelas inte in. Zoom-länk lämnas i "Anslag" samt kommande studiehandledning. VFU-veckorna är utlagda på sex veckor, ni gör 25 dagar inklusive informationsdagen 14/2, och detta beroende av att lovveckan är rörlig. Läs igenom VFU-guiden som du hittar under hig.se/VFU innan vi träffas den 14e februari.

Mina kontaktuppgifter är anna.gustavsson@hig.se samt 072-2508891.

Välkomna och lycka till med era studier.

Hälsningar Anna

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-12-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)