Välkommen till kursen Svenska för grundlärare i förskoleklass och årskurs 1-3 30 hp (distans)

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 04-23
Kursnamn

Svenska för grundlärare i förskoleklass och åk 1-3 31-60 hp

Kurskod

SVG309

Anmälningskod

22206 distans

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare


Sarah Ljungquist

E-post: sarah.ljungquist@hig.se

Tel: 070-191 45 69

Kursadministration

Monika Karlsson

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: Vecka 3, 13 - 19 januari

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg

Kursupplägg

Kursens upplägg består av fyra moment. Varje moment innehåller obligatoriska innedagar på Högskolan i Gävle, skriftliga och muntliga examinerande uppgifter av olika slag, samt skriftlig sluttentamen. Undervisningen sker exempelvis genom inspelade föreläsningar, samt seminarier där det krävs ett aktivt deltagande och studenterna förväntas diskutera kurslitteraturen och innehållet i föreläsningarna. Innedagar planeras för momentet ”Den tidiga läs- och skrivutvecklingen” i vecka 6, måndag, tisdag eller onsdag. Innedagar för momentet ”Barn- och ungdomslitteratur” planeras till vecka 9, tisdag, onsdag eller torsdag. Ni får här välja dag via ett särskilt formulär som kommer att läggas upp på Blackboard. Terminens tredje moment är VFU, verksamhetsförlagd utbildning. Läs gärna mer på hig.se/vfu. Terminen avslutas med momentet ”Flerspråkighet och språkstruktur” som behandlar svenska som andraspråk och språkstruktur, det vill säga grammatik. Även i detta moment kommer innedagar. Mer information kommer senare. Schema för varje moment kommer att läggas ut på Blackboard senast fyra veckor före momentstart.

Kommunikationssätt

Undervisning sker via Zoom. En förutsättning för att det ska fungera är att ni har god internetuppkoppling, hörlurar och webbkamera. Hämta hem Zoom-appen. Länk till seminarier kommer att läggas upp på Blackboard.

Bra att veta om tentamen

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Om du missar att anmäla dig får du endast skriva tentamen i mån av plats.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Monika Karlsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2019-12-11
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)