Sök

Välkommen till kursen Svenska språket 61-90 hp

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 3 januari - 16 januari

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 03-02 (2 terminer).

Information om kursen

Kurskod

Svenska språket 61-90

Anmälningskod

22220

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Namn: Anders Widbäck
E-post: anders.widback@hig.se
Telefon: 072-8535745

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Kursens upplägg

Välkommen till kursen i Svenska språket 61–90 och 91–120! Kurserna samläses med varandra. Jag som är kursansvarig heter Anders Widbäck.
Kursen går på halvfart och består av ett obligatoriskt moment, en uppsats om 15hp, som skrivs under hösten 2022 och två valbara kursmoment som läses under våren 2022. Vilka moment vi kommer kunna erbjuda återkommer vi om via Canvas.
På kurssidan i Canvas kommer ni även att hitta kursplan med litteraturlista och studieplan. Ni kommer få tillgång till Canvas när ni skriver in och registrerar er på kursen i Ladok. Fullständiga läsanvisningar och schema för vårens två kursmoment kommer att läggas ut på kursmodulen i Canvas senast två veckor före respektive kursstart.

Kommunikationssätt
Kursen går på distans och sker därmed via Zoom. Uppsatsmomentet kommer att kräva minst en obligatorisk fysisk träff på Högskolan i Gävle i samband med ventileringen av uppsatserna. Eventuella obligatoriska träffar i samband med de två första momenten i vår bestäms av de enskilda undervisande lärarna. Detta beror dock på den rådande Covid-situationen.

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Monika Karlsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-11-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)