Välkommen till kursen Ämnesdidaktisk VFU i svenska 15 hp distans och campus

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på helfart veckorna 14-23
Kursnamn

Ämnesdidaktisk vfu i svenska

Kurskod

SVG508

Anmälningskod

22219 campus, 22217 distans

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare


Susanne Grees

E-post: susanne.grees@hig.se

Tel: 070-3858221

Kursadministration

Monika Karlsson

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering i ladok: Vecka 3, 13 - 19 mars

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg

Kursupplägg

Välkommen till ämnesdidaktisk VFU i svenska, SVG508, campus och distans!
Jag heter Susanne Greés och kommer att vara kursansvarig i denna kurs.

Kursupplägg
Kursen ges på heltid vilket innebär en 45 timmars arbetsvecka på din VFU-skola. Du deltar så långt det är möjligt i en lärares alla arbetsuppgifter under VFU-perioden. Du förväntas även delta i två träffar på campus under kursen: ett introduktionsmöte och en muntlig examination. Introduktionsmötet kommer att äga rum torsdagen den 26/3 kl. 14-16, där plats kommer att meddelas på Blackboard. Tid, datum och plats för det andra mötet, den muntliga examinationen, meddelas på kurssidan på Blackboard. Den muntliga examinationen är ett heldagsseminarium där närvaro är obligatorisk.
På Blackboard finns en studiehandledning som presenterar den uppgift du ska genomföra och redovisa under kursen med handledning av din LLU representant.
När kursen avslutats skickas en kursutvärdering till din registrerade e-post. Dina svar är viktiga för att vi ska kunna vidareutveckla kursen på bästa sätt och vi är mycket tacksamma för ditt deltagande.
Kom också ihåg att du är en representant för Högskolan i Gävle när du är ute på din praktik, vilket innebär ett professionellt bemötande av skolpersonal och elever.

Kommunikationssätt

För att komma igång med dina studier, logga in på vår kurssida "VFU-portalen, VT20". Där hittar du allt nödvändigt material. Vänligen notera att om du inte "skrivs in" automatiskt på kursen i Blackboard måste du registrera dig själv manuellt. Gör så här:
1. Logga in på Blackboard
2. Gå till “Kurser”
3. Använd "Kurssökning” och sök efter “VFU-portalen”
4. Hitta “VFU-portalen, VT20” och klicka på den grå pilen bredvid kursnamnet
5. Välj “Skriv in”
6. Klicka “Skicka”

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-03-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)