Sök

Välkommen till kursen Perspektiv på läraryrket (Ämneslärare) (campus), 22,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 35-49.

Information om kursen

Kursnamn

Perspektiv på läraryrket

Kurskod

UKG534

Anmälningskod

 13330

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Elisabeth Taube

E-post: elisabeth.taube@hig.se 

Tele: 026-64 81 82 

Kursadministration

Jenny Jansson

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti - 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Tänk på att klicka på 2021-08-30 i litteraturlistan för att se den litteratur som gäller för kursen från och med HT21.

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till kursen Perspektiv på läraryrket!

Kursen består av tre moment varav ett är VFU. På grund av pandemin planeras undervisning och examination i de två teoretiska momenten att äga rum via Zoom och Canvas. Om lättnader i restriktionerna införs hoppas vi kunna erbjuda möten även på campus. Examinationen är både muntlig och skriftlig.

Kursintroduktion äger rum måndagen den 30 augusti klockan 9-11. Zoomlänk läggs ut på Canvas. Jag som är kursansvarig heter Elisabeth Taube och nås lättast via e-post på elisabeth.taube@hig.se. Schema för första momentet publiceras på Kronox i början av augusti. Smärre förändringar kan ske därefter. Studiehandledningen finns på Canvas någon vecka före kursstart.

Om du vill läsa mer om VFU rekommenderas: VFU

Kommunikationssätt

Vi använder Zoom, Canvas och E-post.        

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)