Sök

Välkommen till kursen Verksamhetsförlagd utbildning för grundlärare 4-6 (distans), 15 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 35-44.

Kursnamn

 Verksamhetsförlagd utbildning för grundlärare 4-6

Kurskod

UKG529

Anmälningskod

 13343

Ansvarig akademi

Akademin för Utbildning och Ekonomi

Kursansvarig lärare

Wenche Mörck Riekki

E-post: Wenche.Morck.Riekki@hig.se 

Tel: 079-076 46 85

Kursadministration

Jenny Jansson

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti - 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen består av verksamhetsförlagd utbildning under vecka 35-44 (tio veckor). Kursen startar måndag 30 augusti 2021 på den skola där du ska göra din VFU alltså på din samverkansskola.

Torsdag 2 september 14.30–15.30 träffar kursansvarig dig som lärarstudent via ZOOM för introduktion av kursen.
I samband med VFU-periodens veckor 37-44 kommer ett trepartssamtal att äga rum genom att en lärare från Högskolan i Gävle träffar dig och din lokala lärarutbildare via ZOOM. Läraren kommer att kontakta Din lokala lärarutbildare via mail under vecka 35-38 beträffande lämpligt datum och tid för trepartssamtalet.
Så snart du vet din VFU-placering kontaktar du skolan och din lokala lärarutbildare så att Ni båda förbereds inför hösten.
Under v.44 (höstlov) följer du din LLU eller besöker annan lämplig verksamhet på din samverkansskola. Under v.44 kommer du också ha ett examinerande pass på HiG via ZOOM.

Kommunikationssätt

All kommunikation sker via ZOOM eller mail.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Jenny Jansson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)