Sök

Välkommen till kursen Utbildning för lokala lärarutbildare (Fristående kurs), 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 26 september och 9 oktober.

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

DIG516 - 13323

Kursperiod och studietakt

Vecka 41-18 (kvartsfart)

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa kursens schema

Kursansvarig lärare

Lotta Lindberg
Lotta.Lindberg@hig.se
026-64 84 61

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Välkommen till kursen Utbildning för lokala lärarutbildare.

Denna kurs, som bedrivs på grundnivå, genomförs under läsåret 2022/23, via campusförlagda kurstillfällen samt mötesplattformen Zoom i form av föreläsningar och seminarier.
Kursen innehåller professionsspecifika frågor som rör uppdraget som lokal lärarutbildare och handledning av lärarstudenter. Kursen behandlar lärarutbildningens organisation och dess innehåll. I kursen ingår teorier om handledning och handledningssamtal. Lärarstudenters yrkespraktik belyses tillsammans med ett yrkesetiskt förhållningssätt inom verksamhetsförlagd utbildning.
Kursen examineras via obligatoriska seminarium och skriftliga uppgifter.

Det första kurstillfället är preliminärt satt till,
Fredag 14 oktober, klockan 9.30-15.30 i högskolans lokaler.
Därefter kommer det att hållas ca 1 kurstillfälle per månad under perioden november-april, mer information om detta ges vid första kurstillfället.

Kommunikationssätt
I lärplattformen Canvas finner du information om kursen, dess innehåll och uppgifter.
Frågor och information om kursen kan även ställas/ges vid de gemensamma platsbundna träffarna eller via Zoom. Du kan även kontakta kursansvarig och examinator via mail.

När du har registrerat dig på din kurs i Ladok så skrivs du automatiskt in på kursen i lärplattformen Canvas. Det kan ta cirka 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i Canvas, då du kan logga in och se din kurs. En förutsättning för att du ska kunna se din kurs i Canvas är att läraren öppnat den för deltagare. Detta sker i vissa fall först vid kursstart. Kursen kommer att vara tillgänglig i Canvas från v. 39.

Kursen ges av akademin för utbildning och ekonomi

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-07-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)