Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Utbildning för lokala lärarutbildare (Fristående kurs), 7,5hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 25 september–8 oktober.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

DIG516 13340

Kursperiod och studietakt

Vecka 41-18 (kvartsfart)

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Lotta Lindberg
Lotta.Lindberg@hig.se
026-64 84 61

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursens upplägg
Välkommen till kursen Utbildning för lokala lärarutbildare.

Denna kurs, som bedrivs på grundnivå, genomförs under läsåret 2023/24, via campusförlagda kurstillfällen samt mötesplattformen Zoom i form av föreläsningar och seminarier.

Kursen innehåller professionsspecifika frågor som rör uppdraget som lokal lärarutbildare och handledning av lärarstudenter. Kursen behandlar lärarutbildningens organisation och dess innehåll. I kursen ingår teorier om handledning och handledningssamtal. Lärarstudenters yrkespraktik belyses tillsammans med ett yrkesetiskt förhållningssätt inom verksamhetsförlagd utbildning.
Kursen examineras via examinerande seminarium och skriftliga uppgifter.

Det första kurstillfället är preliminärt satt till,
Fredag 13 oktober, klockan 9.30-15.30 i högskolans lokaler.
Därefter kommer det att hållas ca 1 kurstillfälle per månad under perioden november-maj, mer information om detta ges vid första kurstillfället.

Kommunikationssätt
I lärplattformen Canvas finner du information om kursen, dess innehåll och uppgifter. Du får även mer information om kursens upplägg vid kursstart.
Frågor och information om kursen kan även ställas/ges vid de gemensamma platsbundna träffarna eller via Zoom. Du kan även kontakta kursansvarig och examinator via mejl.

Övrig information
När du har registrerat dig på kursen i Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan dröja en stund innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas. Kursen kommer att vara tillgänglig i Canvas från v. 39.

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Frida Wikegård Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-06-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)