Sök

Välkommen till kursen Utbildning för lokala lärarutbildare (Fristående kurs), 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på kvartsfart under vecka 41-18.

Kursnamn

Utbildning för lokala lärarutbildare

Kurskod

DIG516

Anmälningskod

13349

Ansvarig akademi

Akademin för Utbildning och Ekonomi

Kursansvarig lärare

Lotta Lindberg
E-post: lotta.lindberg@hig.se
Telefon: 026-64 84 61

Kursadministration

Jenny Jansson
E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 27 september – 10 oktober

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till kursen Utbildning för lokala lärarutbildare.
Kursen genomförs under läsåret 2021/22 via mötesplattformen Zoom och campusförlagda kurstillfällen i form av föreläsningar, praktiska och teoretiska seminarier.
Kursen innehåller professionsspecifika frågor som rör uppdraget som lokal lärarutbildare och handledning av lärarstudenter. Kursen behandlar lärarutbildningens organisation och dess innehåll. I kursen ingår teorier om handledning och handledningssamtal. Lärarstudenters yrkespraktik belyses tillsammans med ett yrkesetiskt förhållningssätt inom verksamhetsförlagd utbildning.
Kursen examineras via examinerande seminarium och skriftliga uppgifter.

Det första kurstillfället är preliminärt satt till,
Fredag 15 oktober, klockan 9.30-15.30 via Zoom
Därefter kommer det att hållas cirka ett kurstillfälle per månad under perioden november - april, mer information om detta ges vid första kurstillfället.

Kommunikationssätt

Kursens gemensamma träffar sker via Zoom, platsbundna träffar. I lärplattformen Canvas finner du information om kursen, dess innehåll och uppgifter.
Frågor om kursen kan ställas vid de gemensamma träffarna samt via mail till kursansvarig och examinator.
När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta upp till 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas. Kursen kommer att vara tillgänglig i Canvas från v. 39.

Logga in i Canvas

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Jenny Jansson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)