Välkommen till kursen Förskolepedagogik och didaktik 1: Barn i kultur och natur 30 hp
Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.
Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.
Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 2 –15 januari.
För att behålla din plats på kursen måste du registrera dig på din kurs i tid. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.
Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.
Kurs- och anmälningskod | DIG006 – 23314 |
---|---|
Kursperiod och studietakt | Vecka 03–22 (helfart) |
Kursplan och litteraturlista | Sök ut kursplan och litteraturlista Efter du hittat litteraturlistan kom ihåg att du måste klicka på länken 2023-01-16 (under ”Gäller fr.o.m.”) för att komma till den litteraturlista som börjar gälla VT23. |
Schema | |
Kursansvarig lärare | Anna Eriksson |
Frågor kring registrering och antagning |
Välkommen till den första kursen av fem i förskolepedagogik och –didaktik (ämnesstudier). Denna kurs pågår hela vårterminen, från vecka 03 till och med vecka 22, och omfattar 30 högskolepoäng. Kursen har ett stort innehåll och fokus ligger på olika kunskapsområden, barns lek och lärande samt förskolläraren som medupptäckare för att främja barns lärande i relation till naturvetenskap och teknik.
Kursen är uppdelad i tre moment. I moment 0010 Barnet i förskolan 13,5 hp är fokus på teoretiska perspektiv om barns lek och lärande, i moment 0020 Naturvetenskap och teknik 13,5 hp synliggörs ämnena fysik, kemi, biologi och teknik och dess betydelse i lek och vardag. Kursen avslutas med moment 0030 Terminssammanhållande skriftligt arbete med vetenskaplig ansats 3 hp där de båda första momenten knyts ihop utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt. Kursens undervisning består bland annat av föreläsningar, seminarier, grupparbeten, laborationer och exkursioner. Examination förekommer i olika former och genomföras både individuellt och i grupp. I Canvas finns information om examinationsuppgifter och vilka tillfällen som är examinerande (t.ex. seminarier, laborationer, exkursioner).
Kursen startar måndag den 16 januari vecka 3 med kursintroduktion i sal 31:524. Då kommer vi att presentera kursen och dess innehåll samt dela in klassen i grupper.
Registrering sker i Ladok tidigast två veckor innan kursstarten. Om du inte kan registrera dig själv till kursen kontaktar du studentsupport@hig.se
Kursintroduktion: Måndag 16 januari kl. 9.15-15.30
Kommunikationssätt
Kommunikation i kursen sker genom Canvas, vid undervisningstillfällen och Drop in-tillfällen via Zoom.
Alla frågor om kursens upplägg och utförande (ex. kursplan, litteraturlista, schema, Canvas, Zoom, studiehandledning osv.) tas med kursansvarig lärare Anna Eriksson vid kursstart.
Kursen ges av Akademin för Utbildning och Ekonomi
Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.
Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.
Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.