Sök

Välkommen till sommarkursen Algebra och geometri 7,5hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under veckorna 23-25 och 31-32. Möjlighet till självstudier under uppehållet veckorna 26-30.

Kursnamn

Algebra och geometri

Kurskod

MAG031

Anmälningskod

38200

Ansvarig akademi

Akademin för teknik och miljö

Kursansvarig lärare

Olof Bergvall

E-post: olof.bergvall@hig.se

Tel: 026-648273

Kursadministration

Elin Knutson

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 24 maj - 6 juni

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg

Kursupplägg

Kursen ges helt på distans. Undervisningen sker i första hand via interaktiva artiklar men det finns också videomaterial för den som föredrar det. Det finns också möjlighet att diskutera materialet via kursforum och att få distanshandledning.

Examinationen är uppdelad i två moment: skriftlig tentamen (6,5 hp) och datorlaboration (1 hp). Tentamina bedöms med betyg A, B, C, D, E, Fx och F (A-E är godkända betyg, F är underkänt och Fx underkänt med möjlighet till komplettering) medan laborationer bedöms med betyg G/U (godkänt/underkänt). Även examinationen ges på distans.

Mer om kursens upplägg och examination hittar du på kursens sida i lärplattformen Canvas.

Kommunikationssätt

Den webbaserade lärplattformen Canvas används för undervisningen samt som forum för information och diskussion under kursens gång. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta upp till 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas. 
Logga in i Canvas

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Elin Knutson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)